17 Μαΐου 2023

Μητσοτάκης: Είμαστε η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα του τόπου

 

«Εχουν μείνει πέντε μέρες μέχρι τις εκλογές, θα χρειαστεί να κάνουμε γερό φίνις, είμαστε καλοί μαραθωνοδρόμοι αλλά είμαστε και καλοί στο σπριντ. Γιατί θέλω το βράδυ της 21ης Μαΐου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τη βούληση του ελληνικού λαού, σε ποιον θα εναποθέσουν την ευθύνη της διακυβέρνησης: στη Νέα Δημοκρατία, στη μεγάλη μας παράταξη», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε σε συγκέντρωση πολιτών στον Πειραιά.

«Είμαστε η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα του τόπου. Διότι εδώ ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία και ξέρετε: ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία, έχετε πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Από την άλλη, ένα τοπίο στην ομίχλη. Η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα αβεβαιότητα, ούτε αστάθεια, ούτε χρειάζεται πειραματισμούς και συμμαχικές κυβερνήσεις που πάντα ο ένας θα κοιτάει πώς θα υπονομεύσει τον άλλον, αντί να δουλεύουμε για το καλό και την προκοπή της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Οι εκλογές οι οποίες έρχονται έχουν τεράστια σημασία όχι μόνο για την οικονομία, για την υγεία, για την παιδεία, για τις συντάξεις, αλλά έχουν τεράστια σημασία και για το τι θα γίνει στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής. Προσωπικά ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολη ήταν η διαχείριση της Τουρκίας αυτά τα τέσσερα χρόνια. Εμείς, όμως, είμαστε αυτοί που κρατήσαμε τη χώρα ισχυρή, που επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις, που χτίσαμε συμμαχίες από τον Κόλπο μέχρι την ‘Απω Ανατολή και από την Ευρώπη μέχρι το Κογκρέσο», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης..

«Θα πρέπει οι πολίτες που θα ψηφίσουν την Κυριακή να αναλογιστούν ότι ψηφίζουν για κυβέρνηση και για πρωθυπουργό που πρέπει να κρατήσει σταθερό και ασφαλές το σκάφος της χώρας σε ταραγμένα νερά και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη μας παράταξη», προσέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η παιδεία γίνεται ψηφιακή»
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Γενικό Λύκειο Πειραιά, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα Ιστορίας, Βιολογίας και Γεωλογίας – Γεωγραφίας που έγιναν με τη βοήθεια νέου διαδραστικού πίνακα, ενός εκ των 36.000 και πλέον πινάκων που θα τοποθετηθούν σε όλες τις τάξεις δημόσιων σχολείων από την Ε’ Δημοτικού έως την Γ’ Λυκείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη χρήση του ψηφιακού πίνακα, μέσω του οποίου οι μαθητές είδαν τρισδιάστατες προβολές αρχαιοελληνικών ναών και παρουσίαση των διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών, συγκρίσεις διαφορετικών ειδών κυττάρων, εξήγηση της λειτουργίας του κυκλοφορικού συστήματος και τρισδιάστατη απεικόνιση του κύκλου του νερού.

«Η έμφαση που δίνουμε στη δημόσια εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτη. Έχει να κάνει -για εμένα- με τρία πράγματα: με το ανθρώπινο δυναμικό, καθηγητές, δασκάλους, να είναι καλά στελεχωμένα τα σχολεία μας. Έχει να κάνει με τα κτίρια, στα οποία πρέπει πάντα να κάνουμε δουλειά. Και φυσικά έχει να κάνει και με την τεχνολογία, η οποία πια είναι μία επανάσταση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ξέρουμε ότι είναι άλλη η δυνατότητα απορρόφησης της γνώσης όταν δούμε κάτι σε σχέση με το να το διαβάσουμε απλά. Είναι πολύ πιο ισχυρή η εντύπωση στη μνήμη», σημείωσε Κυριάκος, ενώ οι καθηγητές που έκαναν την παράδοση επισήμαναν ότι οι νέοι πίνακες τους δίνουν νέες δυνατότητες όσον αφορά τη μετάδοση του υλικού και την εμπέδωσή του από τους μαθητές.

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση των διαδραστικών πινάκων, πρόγραμμα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελεί μέρος της ευρύτερης κυβερνητικής στρατηγικής για την ψηφιοποίηση της σχολικής εκπαίδευσης, με στόχο τη βελτίωση του μαθήματος, την αναβάθμιση του ενδιαφέροντος των παιδιών και την ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, ο αριθμός των ηλεκτρονικών συσκευών στα σχολεία της χώρας έχουν αυξηθεί από 4.000 πριν την πανδημία σε περισσότερες από 70.000 σήμερα, οι σχολικές μονάδες εξοπλίζονται με 177.000 σετ ρομποτικής και σχεδόν το 75% των δημόσιων σχολείων έχουν ταχεία ή υπερταχεία σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης τον Πύργο του Πειραιά, όπου είναι σε εξέλιξη τα έργα για την αναμόρφωσή του σε ένα σύγχρονο κτίριο που θα φιλοξενεί επαγγελματικούς χώρους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών και συνομίλησε με εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Πειραιά, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, όπου ενημερώθηκε για την επίλυση των δυσκολιών που υπήρχαν στην ταχεία απονομή συντάξεων.

«Έχετε κάνει, πράγματι, μια πολύ σπουδαία δουλειά. Έχετε λύσει πολλές εκκρεμότητες που έρχονταν από το παρελθόν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Χαίρομαι πραγματικά διότι στον τομέα της απονομής των συντάξεων έχει γίνει σημαντική βελτίωση, αφορά στον ΕΦΚΑ, αφορά βεβαίως, πρωτίστως, και σε εσάς. Αυτό για εμένα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το κράτος μπορεί να αλλάξει, μπορεί τελικά να εξυπηρετήσει τον πολίτη όπως του αξίζει», τόνισε.

«Σήμερα, οι ασφαλισμένοι μας ναυτικοί με καθαρή ναυτική υπηρεσία λαμβάνουν την κύρια, την επικουρική τους σύνταξη και το εφάπαξ τους μέσα σε λίγους μήνες ενώ οι αναμονές που παραλάβαμε ξεπερνούσαν κατά μέσο όρο τους 14 μήνες και υπήρχαν περιπτώσεις ακόμα και με πάνω από πέντε έτη αναμονής», ανέφερε από την πλευρά του ο Διοικητής του Ταμείου, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος.

«Ο νόμος Κατρούγκαλου ακριβώς πριν από επτά χρόνια είχε μετατρέψει τον ΝΑΤ σε κουφάρι του παλιού ένδοξου ΝΑΤ και σε ορισμό της γραφειοκρατίας και του “παλιού”. Το ΝΑΤ πριν δύο χρόνια ήταν υποστελεχωμένο και οι υπάλληλοι του πάλευαν με απαρχαιωμένους υπολογιστές που δούλευαν ακόμα και με πειρατικό λογισμικό εφαρμόζοντας ένα νομικό πλαίσιο που στηρίχτηκε στη γνωστή προχειρότητα και τις υπεραπλουστεύσεις», προσέθεσε, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Πρωθυπουργού στο ασφαλιστικό ταμείο των ναυτικών στα 162 χρόνια ιστορίας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ