23 Μαΐου 2023

Να σου πω Αλέξη γιατί χάσατε... Το βράδυ των εκλογών οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν στα γραφεία του κόμματος και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την απορία τους πως το κόμμα τους υπέστη μια εκλογική συντριβή.

Αυτοί τα έκαναν όλα. Σήκωσαν πανό στα γήπεδα με το σύνθημα «Μητσοτάκη γαμι@@ε», διοργάνωσαν πορεία συμπαράστασης στον Κουφοντίνα, πήγαν στον Έβρο και ζήτησαν να πέσει το τείχος, πολέμησαν σκληρά στο twitter τους “εχθρούς”, στήριξαν Πολάκη, Ακρίτα και Αντώναρο. Γιατί έχασαν; Αλλιώς τους τα είχαν πει…  

Το κακό στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν για ποιόν λόγο όλο και περισσότεροι πολίτες τους γυρίζουν την πλάτη. Ότι την Κυριακή έχασαν για τον ίδιο λόγο που έχασαν και το 2019: Καταδικάστηκαν για την τοξικότητα που παράγουν και την οποία την ονομάζουν πολιτική.

Το 2019 ο κόσμος τους προειδοποίησε, αλλά οι ίδιοι δεν έδειξαν να λαμβάνουν το μήνυμα. Εξακολούθησαν στη γραμμή Πολάκη για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας. Άσοι στη δολοφονία χαρακτήρων, απείλησαν πολιτικούς τους αντιπάλους, δημοσιογράφους ακόμη και δικαστές.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε στους πολίτες το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, εκείνοι υποσχόντουσαν Ειδικά Δικαστήρια, φυλακές και καταδίκες.  

Ο κόσμος γύρισε την πλάτη του στην τοξικότητα, στον χουλιγκανισμό, στον κουτσαβακισμό. Η Κυριακή ήταν μια μεγάλη μέρα. Όχι τόσο γιατί νίκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα ποσοστό έκπληξη, αλλά διότι αποδοκιμάστηκε πλήρως η πολιτική των 0,60.  

Είναι δυνατόν, Αλέξη Τσίπρα, να ζητάς την ψήφο της Χρυσής Αυγής; Είναι δυνατόν μία ημέρα πριν από τις εκλογές να προετοιμάζει το δικό σου κόμμα την κοινή γνώμη για αμφισβήτηση του αποτελέσματος των εκλογών; Είναι δυνατόν να έχεις αμολήσει τους Πολάκηδες και να περιμένεις να σε χειροκροτήσει το κοινό;  

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έμαθε. Αλλά μόλις χτες ξεκίνησαν νέο μπαράζ υβριστικών επιθέσεων σε βάρος των απλών ψηφοφόρων της ΝΔ. Είναι αδιόρθωτοι! Αλέξη Τσίπρα, είστε αδιόρθωτοι. Αν ποτέ καταλαβαίνατε ότι δεν έχετε εχθρούς άλλους από τον κακό σας χαρακτήρα, τότε και εσείς θα πηγαίνατε καλύτερα και η χώρα θα ήταν πιο σίγουρη για το μέλλον της.  

Στον ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και νομίζουν ότι οι αντίπαλοί τους επιδιώκουν τον εκμηδενισμό τους. Κάπως έτσι δημιούργησαν φαντάσματα και παλεύουν καθημερινά μαζί τους. Αν δεν απαλλαγούν σύντομα απ’ αυτά δεν πρόκειται να ξαναδούν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σανίδι. Και τότε κάποιος άλλος θα καταλάβει το «κενό». Ακριβώς επειδή στη ζωή τα κενά πάντοτε καταλαμβάνονται.  

Αντί πάντως να κλείσουν τον Μητσοτάκη στη φυλακή, τους έστειλε ο Μητσοτάκης στο δικαστήριο της ζωής για να απολογηθούν για τα όσα άθλια έκαναν και υιοθέτησαν όλα αυτά τα χρόνια. Αν θα πείσουν τους ενόρκους ότι δικαιούνται ελαφρυντικών, αυτό θα το διαπιστώσουμε σε περίπου έναν μήνα. Και τελικά εξαρτάται από τους ίδιους… 

Θανάσης Μαυρίδης

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr/t