22 Μαΐου 2023

Τελειώνει πολιτικά ο Τσίπρας – Ο Ανδρουλάκης θα τον περάσει σε ποσοστά Το ΠΑΣΟΚ θα το ψηφίσουν χιλιάδες μετριοπαθείς ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου
Οι ιστορικές αλλαγές που έφεραν αυτές οι εκλογές θα δημιουργήσουν νέα πολιτικά δεδομένα στον χώρο της κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ έρχεται με φόρα και είναι θέμα χρόνου πότε θα ξεπεράσει σε ποσοστά τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η μήτρα της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ΠΑΣΟΚ.

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τη διάθεση να κινήσει τις διαδικασίες για την αλλαγή αρχηγού και σε συνδυασμό ότι  δεν έχει στελέχη που να πείσουν τους πολίτες ότι διαθέτουν το πολιτικό βάρος για να κυβερνήσουν τη χώρα, η πολιτική αυτοκτονίας είναι νομοτελειακή.

Το ΠΑΣΟΚ θα το ψηφίσουν χιλιάδες μετριοπαθείς ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα άργησε να καταλάβει τις αλλαγές που συντελούνται σε πολιτικό επίπεδο και πλέον έχασε το παιχνίδι της επόμενης μέρας.

Η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί νέα δεδομένα στις ισορροπίες της κεντροαριστεράς. Για πέμπτη συνεχόμενη φορά ο Τσίπρας έχασε με τεράστια διαφορά και πλέον πολιτικά δεν έχει κανένα μέλλον.