9 Μαΐου 2023

Μάνος Κόνσολας: Νέες και τολμηρές πολιτικές για τον τουρισμό μας Στη Νότια Ρόδο περιόδευσε ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, όπου είχε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να συζητήσει με τους πολίτες όλες τις πτυχές του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα τετραετία.


Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η επόμενη μέρα για τον τουρισμό με τον κ. Μάνο Κόνσολα να οριοθετεί νέους στόχους, όπως:

-Τουρισμός 12 μήνες το χρόνο μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης νέων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Στόχος τα 30 δις ευρώ έσοδα το χρόνο.

-Χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης έργων συνολικού ύψους 230 εκ.ευρώ σε όλη τη χώρα για την αναβάθμιση λιμανιών και μαρινών.

-Προγράμματα κατάρτισης για 180.000 εργαζόμενους στον τουρισμό σε νέες ειδικότητες .

-Ολοκλήρωση του νέου ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό.

« Πρέπει να προχωρήσουμε με πολύ πιο τολμηρά βήματα.

Η πανδημία και εξωγενείς παράγοντες εμπόδισαν την εφαρμογή του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τον τουρισμό την πρώτη τετραετία. Τώρα όμως πρέπει να κάνουμε τη διαφορά.

Είναι καιρός να εξετάσουμε την υλοποίηση τολμηρών και προωθημένων πολιτικών, όπως είναι η επέκταση του επιδόματος ανεργίας στη λογική της μετατροπής του σε επίδομα απασχόλησης προκειμένου να μην μένουν εισοδηματικά ακάλυπτοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό», τόνισε ο κ. Μάνος Κόνσολας. Πηγή:www.dimokratiki.gr