3 Μαΐου 2023

Περίπου 5.000 επισκέπτες στη Λέσβο το πρώτο τετράμηνο του 2023

 

Αναθερμαίνεται η τουριστική αγορά της Τουρκίας και δίνει υποσχέσεις για αυξημένες ταξιδιωτικές εισπράξεις
Στους 3.337 ανήλθαν οι αφίξεις Τούρκων τουριστών κατά την διάρκεια του Απριλίου του 2023 στην Λέσβο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου. Συνολικά οι αφίξεις Τούρκων τουριστών από το πρώτο τετράμηνο του 2023 ανέρχονται σε 4.921.

 Η θρησκευτική εορτή του μπαϊράμι και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς βοήθησαν να ενισχυθεί σημαντική η τουριστική κίνηση από τα Τουρκικά παράλια προς την Λέσβο κατά την διάρκεια του Απριλίου.

 Όμως η τουριστική σεζόν για την συγκεκριμένη αγορά θα κριθεί την περίοδο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου, αφού αυτή την περίοδο αναμένεται να καταγραφεί το μεγαλύτερο μέρος των αφίξεων για το σύνολο του έτους.

 Ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων Τούρκων τουριστών καταγράφηκε το 2015 και ήταν 50.659 και ο χαμηλότερος το 2011 και ήταν 15.146. Το 2022 καταγράφηκαν 24.893 αφίξεις. Το 2023 το κρίσιμο ζήτημα είναι να υπάρξει μια σημαντική αύξηση των αφίξεων και καλύτερη κατανομή τους μέσα στο χρόνο.  Δηλαδή να καταγραφεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων την περίοδο Οκτωβρίου – Απριλίου.

 Τα διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν πως οι Τούρκοι τουρίστες είναι πολύ καλοί πελάτες για τις τουριστικές επιχειρήσεις των νησιών του βορείου Αιγαίου. Συνήθως πραγματοποιούν ταξίδια μικρής χρονικής διάρκειας, όμως έχουν υψηλή κατά κεφαλή κατανάλωση ανά ημέρα ταξιδιού. Κι επιπλέον είναι τουρίστες που επαναλαμβάνουν τις επισκέψεις τους πολύ συχνά στα Ελληνικά νησιά.

 Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΗΓΗ  https://www.stonisi.gr/