28 Απριλίου 2023

Ημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων (vid)

 

Συνολικά 40 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα ειδικά τμήματα της Χίου.


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση Προσφύγων:  Επένδυση  στον  άνθρωπο, επένδυση  στο  μέλλον» πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων, σε συνεργασία με τη UNICEF.


Κατά την έναρξής της απεύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του Δήμου Χίου, ο πρόεδρος του Δ.Σ Π.Καλογεράκης που σημείωσε ότι ρόλος του δασκάλου και του καθηγητή είναι να διδάξει τα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος και φυλής.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Δ. Ρές σημείωσε ότι στη Χίο λειτουργούν περίπου 8 τμήματα υποδοχής όπου φοιτούν 100 περίπου μαθητές, αρκετοί από τους οποίους πρόσφυγες και μετανάστες, με τον ίδιο να επισημαίνει τη συνεχή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία των τμημάτων αυτών.


Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Κ.Στρατάκη αναφέρθηκε στους στόχους της συγκεκριμένης ημερίδας, σημειώνοντας ότι είναι να κατατεθούν απόψεις και προβλήματα στην εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών με ζητούμενο τη βελτίωση της ύλης και του τρόπου διδασκαλίας. Για το σκοπό αυτό εξάλλου βρέθηκαν στη Χίο και η προϊσταμένη του Αυτοτελούς από το Υπουργείο Παιδείας με τους συνεργάτες της  Αλτουχόβα Γκαλίνα.


Να σημειωθεί ότι στη Χίο φοιτούν στα ειδικά τμήματα 30 μαθητές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 10 στην πρωτοβάθμια.

πηγή https://tvpatrida.gr/