26 Απριλίου 2023

Κυρ. Μητσοτάκης: Να κάνουμε όλοι μαζί τον αγώνα της μεγάλης συμπόρευσης και συστράτευσης για μια καλύτερη Ελλάδα

 

Χαιρετισμό σε πολίτες που τον υποδέχθηκαν το μεσημέρι στη Λιβαδειά απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην επιστροφή των πρώτων Ελλήνων που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση» καθώς έχει φωνή που ακούγεται». Αναφερόμενος στις εκλογές τόνισε την ανάγκη να αποτραπεί ο μεγάλος κίνδυνος που όπως είπε εγκυμονεί η απλή αναλογική και είναι μια κυβέρνηση ηττημένων.

«Πριν από λίγο έφτασαν από το Τζιμπουτί, μέσω Αιγύπτου, μέσα από μια πολύ περίπλοκη επιχείρηση την οποία οργανώσαμε, οι πρώτοι συμπολίτες μας από το Σουδάν, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από τις ελληνικές δυνάμεις. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι στη συνέχεια. Αυτή είναι η εικόνα μιας Ελλάδας η οποία είναι πια ισχυρή. Mία Ελλάδα η οποία μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση», τόνισε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του, προσθέτοντας ότι πλέον μιλάμε για «μια Ελλάδα η οποία είναι παρούσα, με μια φωνή να ακούγεται, η οποία στηρίζει τους συμπολίτες μας όπου κι αν αυτοί βρίσκονται».

Για τις εκλογές που έρχονται είπε μεταξύ άλλων: «Η απλή αναλογική εγκυμονεί έναν μεγάλο κίνδυνο, για τον οποίο μιλώ γιατί πράγματι πιστεύω ότι στο χέρι μας είναι να τον αποτρέψουμε πλήρως. Ποιος είναι ο κίνδυνος; Αυτή η κυβέρνηση των ηττημένων. Μαθηματικά είναι μια πιθανότητα. Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Βαρουφάκης υπουργός Οικονομικών, “Δήμητρες” -πώς το λένε;- διάφορα άλλα ωραία πράγματα. Σκεφτείτε τώρα αντί για ευρώ να πληρώνεστε με “Δήμητρες”, με κλειστές τράπεζες. Ε, όχι, δεν τα θέλουμε αυτά. Τα ζήσαμε το 2015. Φτάνει πια. Πήγαν να καταστρέψουν τη χώρα μία φορά, μην τους αφήσουμε να το ξανακάνουν. Τόση πρόοδο κάναμε», επανέλαβε, όπως είχε πει και νωρίτερα στη Θήβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Αλλά επειδή αυτό το μαθηματικό ενδεχόμενο υπάρχει, ένας τρόπος υπάρχει για να μη γίνει ποτέ πράξη. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Με καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, όλα αυτά τα σενάρια πάνε περίπατο».

Τόνισε επίσης πως: «Μπορούμε να κάνουμε και να πετύχουμε πολλά περισσότερα ακόμα. Για αυτό και μιλάω συχνά για μία Ελλάδα η οποία είναι σαν ένα σπίτι το οποίο το χτίζουμε όλοι μαζί, είναι το κοινό μας σπίτι. Έχουμε βάλει τα θεμέλια. Τα θεμέλια είναι η δημοσιονομική σταθερότητα, η ισχυρή οικονομία. Και αρχίζουμε και χτίζουμε πάνω στα θεμέλια τους πυλώνες της Ελλάδος που οραματιζόμαστε: της αναπτυξιακής Ελλάδος, της κοινωνικής Ελλάδος, της ψηφιακής Ελλάδος, της πράσινης Ελλάδος, της ισχυρής Ελλάδος».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση που γίνεται για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «τηλεμαχία» μετά του ίδιου και του Αλ. Τσίπρα. «’Ακουγα τώρα στο ραδιόφωνο, επειδή γίνεται, ξέρετε, μεγάλη συζήτηση για τα debate. Debate κάνουμε πάντα, αλλά κάνουμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Λοιπόν κατ’ αρχάς, εγώ με τον κ. Τσίπρα έχω 100 ώρες συζητήσεις στη Βουλή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς ο οποίος να περιμένει να μάθει πολλά περισσότερα σε σχέση με το τι πιστεύω εγώ και ο κ. Τσίπρας» είπε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Αλλά debate γίνονται, γίνονται όμως με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Και θυμάμαι τώρα τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να λέει πριν από κάποια χρόνια ότι «αποτελεί προσβολή στη δημοκρατία να κάνουν debate οι δύο πρώτοι», αυτό το οποίο ζητά σήμερα. Έχει μία τεράστια ικανότητα να μπορεί να λέει το ίδιο και το ανάποδο, χωρίς καν να κοκκινίζει από ντροπή».