25 Απριλίου 2023

Εργατική Πρωτομαγιά 2023

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν!

Όλοι στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις τη Δευτέρα 1η Μάη

Σάμος: Βαθύ, 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Ικαρία: 10:30 π.μ. Μνημείο Εκτελεσμένων Καισαριανής & 12 Άγιος Κήρυκος

Με αισιοδοξία προχωράμε στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες–εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση απ’ την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οι εργάτες όλης τη γης τιμούν με τους αγώνες τους τη μεγάλη ταξική γιορτή τους, την 1η Μάη. Σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργάτες των άλλων χωρών. Οι εργατικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρες, στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αγωνιστικής ανάτασης. Τα διδάγματα από την ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου είναι επίκαιρα, ζωντανά, αποτελούν φλόγα.

Δε θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους!

Το έγκλημα στα Τέμπη έδειξε πως πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στην υγεία, την προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι ο νόμος του κέρδους. Ο ίδιος που φταίει για την ανεργία, την ανέχεια, που θεωρεί λύση τα διάφορα pass και voucher.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

Όσο το κέρδος αποτελεί κριτήριο θα υπάρχουν πόλεμοι, δυστυχία, φτώχεια, ανεργία, εντατικοποίηση της εργασίας, δουλειά ήλιο με ήλιο, ελλείψεις στην υγεία, χιλιάδες αναπληρωτές στην παιδεία, σχολεία ετοιμόρροπα, πλειστηριασμοί σπιτιών, διακοπές ρεύματος και νερού σε λαϊκές-εργατικές οικογένειες.

1η ΜΑΗ, μέρα αγώνα, τιμής και ανυπακοής!

Οι εργατικοί αγώνες είναι οδηγός και ελπίδα. Καμία κυβέρνηση, κανένας «σωτήρας» δε θα δώσει λύση στα οξυμένα μας προβλήματα! Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στο κράτος και τις κυβερνήσεις του, για:

Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.

Έλεγχος και μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας

Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες και πολιτικής προστασίας.

Συλλογικές Συμβάσεις και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

Προστασία της πρώτης κατοικίας, όχι σε πλειστηριασμούς, εξώσεις, διακοπές ρεύματος και νερού

Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου! Αυτό φοβούνται, αυτό τρέμουν! Να κάνουμε το φόβο τους, πράξη!

Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!