20 Μαρτίου 2023

Σμύρνη – Μυτιλήνη, δυο με τρεις φορές την εβδομάδα

 

Συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου η επαναδρομολόγηση του ταχύπλοου της ναυτιλιακής εταιρίας Izdeniz από τις 2 Ιουνίου
Εισιτήρια για τη Μυτιλήνη άρχισε να πουλάει στη Σμύρνη η ναυτιλιακή εταιρία Izdeniz του μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης μετά την επίσκεψη στη Μυτιλήνη αντιπροσωπίας της  με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Οσμάν Χακάν Ερσέν.

Όπως έγινε γνωστό, ταχύπλοο σκάφος της εταιρείας θα επαναδρομολογηθεί στη γραμμή Μυτιλήνη – Σμύρνη από τις 2 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι και μέχρι οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέπουν ταξίδια με πλοία τύπου καταμαράν.

Τα δρομολόγια που έχουν ανακοινωθεί είναι τα παρακάτω:

- Κάθε Παρασκευή στις 8 πρωί από Σμύρνη στη Μυτιλήνη

- Κάθε Σαββάτο στις 8 το πρωί από Μυτιλήνη στη Σμύρνη.

- Κάθε Κυριακή από Σμύρνη στη Μυτιλήνη στις 3 το μεσημέρι με επιστροφή στη Σμύρνη στις 6 το απόγευμα.

Όπως έγινε γνωστό εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον θα δρομολογηθεί και πλοίο κάθε Τετάρτη.

Ας σημειωθεί ότι ζητούμενο είναι που μπορεί να αυξήσει σημαντικά την κίνηση από τη μεγαλούπολη της Σμύρνης στη Μυτιλήνη αλλά και στα άλλα νησιά του Αιγαίου, η θέσπιση και φέτος της δυνατότητας έκδοσης βίζας σε Τούρκους πολίτες επιτόπου, με την άφιξη τους στα νησιά του Αιγαίου. 

Και σκάφος για μονοήμερες εκδρομές

Τέλος να αναφέρουμε ότι από την εταιρεία Izdeniz, εξετάζεται η δρομολόγηση μικρού πλοίου στη γραμμή Μυτιλήνη – Δικελί το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει και οχήματα.

ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/