31 Μαρτίου 2023

Ελληνοτουρκική συνάντηση για συνεργασία στον τομέα τουρισμού

 

Οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και ιδιαίτερα η προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός, ο γαστρονομικός κλπ. ήταν το αντικείμενο της συζήτησης, σε πρόσφατη συνάντηση γνωριμίας που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων ΗΑΤΤΑ κ. Νικόλαος Κελαϊδίτης και ο καθ. Veli Aydin, σύμβουλος του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, το οποίο αντιπροσωπεύει τον Τουρκικό Οργανισμό Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού (TGA).




Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων για τις δύο χώρες –απαντώντας στη σύγχρονη τάση ταξιδιωτών από μακρινές χώρες που επιθυμούν να συνδυάζουν προορισμούς–, καθώς και στη συνδιοργάνωση μιας σειράς δράσεων για την προώθηση των τουριστικών προορισμών και την πραγματοποίηση ταξιδιών γνωριμίας προκειμένου να ενημερωθούν περαιτέρω οι τουριστικοί πράκτορες.


Ο σύμβουλος του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, καθ. Veli Aydin, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ο τουρισμός χτίζει γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο χώρων καθώς είναι δύο γείτονες με κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα καλές σχέσεις συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού». Από την πλευρά του FedHATTA, o κ. Λύσανδρος Τσιλίδης τόνισε ότι «η συνεργασία σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια αποτελούν μονόδρομο για την αύξηση του τουρισμού και την οικονομική ανάκαμψη, και για την Ελλάδα και για την Τουρκία».


Ο πρόεδρος του HATTA, κ. Ν. Κελαϊδίτης, υπογράμμισε: «Οι δύο χώρες λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία καθώς η προσέλευση επισκεπτών από την Ελλάδα στην Τουρκία και αντίστροφα παρουσίαζε αυξητικές τάσεις πριν από την πανδημία, κάτι που θα πρέπει να ενισχύσουμε στη μετά-COVID εποχή».

πηγή https://www.rodiaki.gr/