12 Μαρτίου 2023

Προπηλάκισαν τον Δημήτρη Βίτσα σε συγκέντρωση για τα Τέμπη

 

Θύμα προπηλακισμού έπεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας σε σημερινή (11/3) συγκέντρωση για τα Τέμπη στο Ίλιον, με ομάδα αναρχικών να αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκε από ομάδα αναρχικών, οι οποίοι κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του. Ακολούθησε μικροσυμπλοκή στην οποία παρενέβησαν και άλλα παρευρισκόμενα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων, ενώ μέχρι να φτάσει η αστυνομία η ένταση είχε εξασθενήσει.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υπήρξε ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό από την ομάδα «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού», στην οποία αναφέρει:

«Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της τοπικής συγκέντρωσης και ενώ μόλις είχαν αρχίσει να συγκροτούνται τα μπλοκ και να προσέρχεται κόσμος, εντοπίσαμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα στην κεντρική πλατεία του Ιλίου ως “διαδηλωτή” (sic) για το κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη (για το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυπεύθυνη) και με τις ευλογίες της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ και λοιπών αβανταδόρων της σοσιαλδημοκρατίας.

Του επιτεθήκαμε και ακολούθησε μια εκτεταμένη σύρραξη και συμπλοκή με δεκάδες οπαδούς του και με την υποστήριξη (σε ορισμένα παραδείγματα και επί του πρακτέου υποστήριξη) των τοπικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».

Πηγή: Reporter.gr