8 Μαρτίου 2023

Ανδρουλάκης: Ερώτηση προς την Κομισιόν για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών

 

Στάση αναμονής τηρούν στη Χαριλάου Τρικούπη, περιμένοντας τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα και τις επόμενες κινήσεις που θα καθορίσουν μια σειρά από ζητήματα, όπως και τον χρόνο εκλογών

Στάση αναμονής τηρούν στη Χαριλάου Τρικούπη, περιμένοντας τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα και τις επόμενες κινήσεις που θα καθορίσουν μια σειρά από ζητήματα, όπως και τον χρόνο εκλογών. Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη υπογραμμίζουν ότι πρέπει από όλους να γίνει σεβαστή η περίοδος πένθους 40 ημερών, πρωτίστως για τις οικογένειες των θυμάτων.

Οι συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη μιλούν για πρωτόγνωρη κατάσταση που εισπράττουν από την κοινωνία και τονίζουν ότι στο σύνολό του ο πολιτικός κόσμος καλείται να επιδείξει στοιχειώδη ενσυναίσθηση και να αφουγκραστεί τα μηνύματα που εκπέμπονται. Eπαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι, δεδομένου του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία, θα πρέπει το πολιτικό σύστημα να επιδείξει στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση και να αποφευχθεί η επικράτηση κλίματος τοξικότητας, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη ζημιά όσον αφορά τη συζήτηση για ουσιαστική αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων της χώρας, τα οποία ήρθαν στην επιφάνεια με τον πλέον τραγικό τρόπο. Μάλιστα τα στελέχη κοντά στον κ. Ανδρουλάκη υπογραμμίζουν ότι η σταθερή αναφορά του σε ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης γίνεται πλέον εξαιρετικά επίκαιρη.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας στοιχεία για την καθυστέρηση έργων ενίσχυσης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί σύσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με ειδικούς στο θέμα των σιδηροδρόμων, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν να παρουσιάσουν άμεσα το δικό τους πλαίσιο προτάσεων. Οπως μάλιστα επισημαίνουν, αντικειμενικά, εξαιτίας του μεγέθους της τραγωδίας, το θέμα έχει επιβληθεί στη δημόσια συζήτηση και θα είναι κεντρικό στην προεκλογική περίοδο. «Εμείς θα επιδιώξουμε να συμμετέχουμε με τρόπο παραγωγικό και ουσιαστικό στη συζήτηση και προσδοκούμε ότι και τα υπόλοιπα κόμματα θα αποφύγουν τον πειρασμό της ακραίας, τοξικής αντιπαράθεσης, που έχει αποδειχθεί απόλυτα αντιπαραγωγική όσον αφορά την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που οι πολίτες αντιμετωπίζουν», υπογραμμίζεται σχετικά.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ