31 Μαρτίου 2023

Υπαρκτό το ενδεχόμενο κυβέρνησης ηττημένων με Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη



 Μαθηματικά το ενδεχόμενο κυβέρνησης ηττημένων υπάρχει, προειδοποίησε ο Κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι στις 21 Μαϊου ψηφίζουμε για πρωθυπουργό.

Την “απειλή” σχηματισμού κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, έβαλε εκ νέου στο τραπέζι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στη Γλυφάδα.

Στη συγκέντρωση, την πρώτη μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών (για την οποία πάντως δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων όλα τα ΜΜΕ), ο πρωθυπουργός σχολίασε καταρχήν: “Ακούω για πρώτη και δεύτερη κάλπη. Μία είναι η εκλογή. Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για πρωθυπουργό”.

Κάλεσε όσους υπερασπίζονται την απλή αναλογική να εξηγήσουν με ποιους θα συνεργαστούν και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της ΝΔ:

“Είχα μιλήσει τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για το ενδεχόμενο μιας πολιτικής τερατογένεσης. Μιας «κυβέρνησης ηττημένων» υπό τον κύριο Τσίπρα, τον κύριο Ανδρουλάκη και τον κύριο Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουν οι πολίτες ότι παρά τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας, μαθηματικά το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει.”

Υποστήριξε άλλωστε ότι είναι επικίνδυνες οι κυβερνήσεις συνεργασίας.

“Σήμερα, εν μέσω αυτών των πολύ δύσκολων συνθηκών, η Ελληνική Δημοκρατία, μία μέρα μετά την εξαγγελία των εκλογών, βγήκε και δανείστηκε με spread δανεισμού το εν τέταρτον από αυτό που είχε η Ελληνική Δημοκρατία το 2019 επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι υπάρχει αξιοπιστία”, σχολίασε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Δεσμεύομαι ότι εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί και την επόμενη μέρα έχουμε μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, η πατρίδα μας εντός του 2023 θα ανακτήσει, επιτέλους, την επενδυτική βαθμίδα. Αυτό είναι σημαντικό για όλες και για όλους, διότι η επενδυτική βαθμίδα σημαίνει τελικά χαμηλότερο κόστος δανεισμού για την Ελληνική Δημοκρατία, αλλά και χαμηλότερο κόστος δανεισμού για τις τράπεζες, για τα νοικοκυριά και για τις επιχειρήσεις.”

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι προτεραιότητες του για τη δεύτερη τετραετία που διεκδικεί θα είναι η αύξηση των μισθών, η σύγκρουση με το “βαθύ κράτος” και η αναμόρφωση της υγείας.

Υποστήριξε άλλωστε ότι: “Ήταν η Νέα Δημοκρατία αυτή η οποία πάντοτε ιστορικά συγκρούστηκε με εκείνες τις εστίες οπισθοδρόμησης στο Δημόσιο και τόλμησε να τα βάλει με τις κακές συντεχνίες και τους κακούς συνδικαλιστές, διότι υπάρχουν και καλοί συνδικαλιστές αλλά υπάρχουν και κακοί συνδικαλιστές.” Αναφέρθηκε ειδικότερα στην Ολυμπιακή, στον ΟΤΕ και έκανε ειδική μνεία στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, υπενθυμίζοντας πως “ήταν αυτή που έκανε τα πρώτα βήματα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, όταν αυτοί οι οποίοι επικαλούνται τον μανδύα του «προοδευτικού», οι αρχηγοί τους τότε ήταν στα κάγκελα του ΟΛΠ, τους θυμάστε, να διαμαρτύρονται κατά της ιδιωτικοποίησης.”

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τέλος ότι: “Αντιμετωπίσαμε τις περισσότερες κρίσεις της Μεταπολίτευσης. όμως κρατήσαμε το τιμόνι σταθερό και η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα πιο ισχυρή”, καλώντας τους πολίτες να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης με την προηγούμενη διακυβέρνηση.