5 Μαρτίου 2023

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Πλατεία Καρλοβάσου

 

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης ενώνει τη φωνή της με όλο το λαό που εκφράζει την οργή του για το διαχρονικό προαναγγελθέν έγκλημα στα Τέμπη.

Καλεί τα μέλη της , τους φίλους της Ειρήνης όλο το λαό και τη νεολαία της Σάμου να διαδηλώσουμε την Δευτέρα 6 Μάρτη στις 6 μμ στη Κεντρική Πλατεία Καρλοβάσου

Ως εδώ! Δεν σιωπούμε! Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα για να μη θρηνήσει ο λαός μας άλλα θύματα! Για να παλέψουμε για φθηνές κι ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο το λαό, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας!

ΔΕΝ ΣΙΩΠΟΥΜΕ .

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 6μμΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

 

Ανακοίνωση για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 5 Μάρτη, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα

 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει τη βαθιά θλίψη και το θυμό της για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων κι απαιτούμε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια τραγικά δυστυχήματα. Τα μέτρα αυτά μόνο ο λαός μπορεί να τα επιβάλλει με την πάλη του.

 

Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ο υπαίτιος έχει ονοματεπώνυμο: είναι το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους και η εγκληματική λογική “κόστους – οφέλους” που έχει πληρώσει πολλές φορές μέχρι σήμερα ο λαός μας κυριολεκτικά τόσο με τον ιδρώτα, όσο και με το αίμα του. Είναι το αποτέλεσμα της “απελευθέρωσης” των συγκοινωνιών και των ιδιωτικοποιήσεων που από κοινού στήριξαν και στηρίζουν διαχρονικά τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η πολιτική που μ’ ένα στόμα και με μια φωνή στηρίζουν είναι που οδηγεί τα κόστη – φωτιά των εισιτηρίων και την ίδια στιγμή βάζει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά.

 

Αποτελεί τραγική ειρωνεία στον 21ο αιώνα με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας η κίνηση στους σιδηροδρόμους να διεξάγεται χειροκίνητα, να μην υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υποδομές που θα διασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση του λαού. Πολύ περισσότερο αποτελεί ιλαροτραγωδία η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά κόμματα να παίρνουν όλα τα μέτρα για να πραγματοποιείται το μπαράζ πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας ηλεκτρονικά και την ίδια στιγμή να “ποιούν την νήσσαν” όταν πρόκειται για την εγκατάσταση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων ελέγχου της κυκλοφορίας στους σιδηροδρόμους. Αποτελεί ξεκάθαρο θράσος το ελληνικό κράτος να μπουκώνει με ζεστό χρήμα την ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, η Ελλάδα να δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών και την ίδια στιγμή να δίνονται ψίχουλα για το συγκοινωνιακό δίκτυο και τα αναγκαία έργα υποδομής και ασφάλειας.

 

Η ΕΕΔΥΕ, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο που εδώ και χρόνια έγκαιρα επισήμαναν και κατήγγειλαν επανειλημμένα τα προβλήματα και τους κινδύνους. Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα και τις διεκδικήσεις τους. Καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής 5 Μάρτη, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα στην Αθήνα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους νεολαιίστικους φορείς και τους φορείς συνολικά του λαϊκού κινήματος και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα.

 

Ως εδώ! Δεν σιωπούμε! Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα για να μη θρηνήσει ο λαός μας άλλα θύματα! Για να παλέψουμε για φθηνές κι ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο το λαό, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας!