2 Μαρτίου 2023

Ανέβηκε στους 57 ο αριθμός των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη



 Συνεχίζονται οι έρευνες, για 57 σορούς (14 απανθρακωμένες μεταφέρθηκαν σήμερα) μιλά η ιατροδικαστής. Απολογείται το Σάββατο o σταθμάρχης. «Αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί»

Στους 57 ανέρχονται οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία μίλησε στον Realfm 97,8.

Η ιατροδικαστής δήλωσε ότι σήμερα, Πέμπτη μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο άλλες 14 απανθρακωμένες σοροί οι οποίες ανεβάζουν τον τραγικό απολογισμό των νεκρών στους 57. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι σάκοι που περιέχουν μεμονωμένα ανθρώπινα μέλη τα οποία ακόμα δεν έχουν αναγνωριστεί ξεπερνούν τους δέκα.

«Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Η έρευνα συνεχίζεται από τα σωστικά συνεργεία με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, τα οποία αναμένεται έως το απόγευμα να έχουν ολοκληρώσει την απομάκρυνση.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επικρατούν σκηνές απόγνωσης. Πάνω από 50 άνθρωποι δεν βρίσκουν τους δικούς τους και υποβάλλονται σε εξέταση DNA, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των θυμάτων. Σήμερα αναμένεται να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς ολόκληρο κλιμάκιο βρίσκεται στη Λάρισα για αυτό το σκοπό. Είναι το ίδιο κλιμάκιο επιστημόνων όπου είχαν προβεί στην ταυτοποίηση των θυμάτων από την τραγωδία στο Μάτι.

Δικηγόρος σταθμάρχη: Αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί
Προθεσμία ώστε να απολογηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου πήρε ο σταθμάρχης Λάρισας, όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος του. Ο τελευταίος έκανε γνωστό πως ο πελάτης του είναι συντετριμμένος για τις απώλειες τόσων ανθρώπινων ζωών και αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί. Ωστόσο συμπλήρωσε πως δεν πρέπει να κοιτάμε το δέντρο αλλά το δάσος σε ότι αφορά τις τραγικές απώλειες.

Ο 59χρονος αντιμετωπίζει βαρύτατες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια, και επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων.

Αυταπάγγελτη έρευνα ξεκινά η ΡΑΣ
Μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στην περιοχή των Τεμπών με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ξεκίνησε χθες τη διαδικασία αυτεπάγγελτης έρευνας, γνωστοποιεί η Αρχή με ανακοίνωσή της.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων είναι ο φορέας που εποπτεύει την εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφαλείας (ΣΔΑ), τα οποία είναι υποχρεωμένοι να συντάσσουν και να τηρούν ο Διαχειριστής Υποδομής (ΔΥ), δηλαδή ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) και οι Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις, στην προκειμένη περίπτωση η Hellenic Train Α.Ε.


Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!
Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr

FOLLOW US
Ακολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι διαδικασίες οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται από τις Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις και τον ΟΣΕ, βάσει της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους σιδηροδρόμους, προκειμένου να διασφαλίζεται η τήρηση όλων των κανόνων και απαιτήσεων ασφαλείας. Τα Συστήματα αυτά αποτελούν τον οδηγό και το εργαλείο των προαναφερθέντων σιδηροδρομικών φορέων, μέσω των οποίων αξιολογούν, ελέγχουν και προλαμβάνουν οποιοδήποτε κίνδυνο.

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων θα εξετάσει την ορθή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας από τον ΟΣΕ και τη Σιδηροδρομική Επιχείρηση Ηellenic Train AΕ. μέσω της διαδικασίας της αυτεπάγγελτης έρευνας.

Για την άμεση ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης έρευνας η Αρχή έχει ζητήσει από χθες που ξεκίνησε ο έλεγχος, τόσο από τον ΟΣΕ όσο και τη Hellenic Train, όλα τα τεκμήρια και τα στοιχεία που θα βοηθήσουν την έρευνα που διεξάγει. Για το λόγο αυτό, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Μονάδας Ασφάλειας και Διαλειτουργικότητας της ΡΑΣ βρέθηκε χθες από τις πρώτες πρωινές ώρες στον τόπο του σοβαρότατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων, νέων ανθρώπων στην πλειοψηφία τους, που χάθηκαν τόσο άδικα.