15 Μαρτίου 2023

«Η Χίος ένα από τα 10 νησιά που μπαίνουν σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης» (vid)Με τα 500.000 που δόθηκαν για τη ΣΆΜΟ τι γίνεται;

 


Την πεποίθηση ότι η Χίος έχει όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει τουριστικά τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δ.Φραγκάκης που βρέθηκε την Δευτέρα στο νησί για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Χίου για την τουριστική προβολή.
Η σύμβαση 500.000€ έχει διάρκεια 12 μηνών και περιλαμβάνει τη μελέτη για την τουριστική ταυτότητα της Χίου, τη δημιουργία του περιεχομένου για την προβολή και τέλος τα μέσα τα οποία θα αξιοποιηθούν για να προβληθεί το νησί.


«Στόχος μας δεν είναι πια να αμβλύνουμε την κακή εικόνα λόγω μετανάστευσης αλλά να δείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού» είπε ο κ. Φραγκάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποδίδουν συνήθως σε 2 χρόνια.


“ΔΥΟ ΠΑΚΕΤΑ,900.000€, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ”
Την ανάγκη εγρήγορσης και περαιτέρω κινητοποίησης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη της Χίου επεσήμανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και βουλευτής Χίου Ν.Μηταράκης κατά την υπογραφή της σύμβασης για την τουριστική προβολή του νησιού ανάμεσα στον Δήμο και τον ΕΟΤ ύψους 500.000€.
Ο Ν.Μηταράκης αφού ανέφερε ότι έχουν δρομολογηθεί και προχωρούν τα θέματα των υποδομών στο νησί ενώ και το μεταναστευτικό που αποτελούσε παλαιότερα τροχοπέδη είναι παρελθόν. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο τουρισμός στη Χίο μπορεί να βελτιωθεί» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η προβολή είναι βασικός πυλώνας σε αυτή την κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά για την προβολή της Χίου έχουν δαπανηθεί 900.000€ μέσα από τα δυο «πακέτα» του ταμείου αλληλεγγύης.
“ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ”
Την σημασία και την ανάγκη της συνεργασίας ώστε να αξιοποιηθεί η ευκαιρία αυτή και να αποδώσει τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά επεσήμανε τόσο ο Δήμαρχος Χίου Σ.Κάρμαντζης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Ν.Νύκτας. «Ζητούμενο είναι η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προβολής της Χίου» είπε από την πλευρά του και ο αντιδήμαρχος Κ.Βεργίνας.
Την παρουσίαση της σύμβασης ακολούθησε σύσκεψη με τους φορείς και τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

ΠΗΓΗ https://tvpatrida.gr/