1 Φεβρουαρίου 2023

Η Ρόδος στο Top 5 των πιο βιώσιμων προορισμών διακοπών για το 2023

 

Η Ρόδος κατατάσσεται στην πέμπτη θέση στην κατάταξη του DiscoverCars.com με τους πιο βιώσιμους προορισμούς διακοπών σε όλο τον κόσμο για το 2023, ενώ ένα ακόμη ελληνικό νησί, η Σαντορίνη, συμπληρώνει τη δεκάδα.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιείται αυτή η κατάταξη, για την υλοποίηση της οποίας αναλύθηκαν μια σειρά από παράγοντες όπως ο αριθμός των ξενοδοχείων που προσφέρουν σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, το επίπεδο ρύπανσης σε κάθε περιοχή, ο αντίκτυπος μιας πτήσης μετ’ επιστροφής στο περιβάλλον και ο αριθμός των vegan εστιατορίων. Στη συνέχεια, σε κάθε προορισμό δόθηκε μια βαθμολογία με άριστα το 100.


Οι πέντε πιο βιώσιμοι προορισμοί διακοπών για το 2023 είναι οι εξής:

Μαγιόρκα (Ισπανία)
Η Μαγιόρκα κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη ως ο πιο βιώσιμος προορισμός συγκεντρώνοντας 84 στους 100 βαθμούς. Το νησί διαθέτει πληθώρα παραλιών, θέρετρων και 222 εντυπωσιακές φυσικές περιοχές.

2.Ίμπιζα (Ισπανία)

Καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, η Ίμπιζα συγκέντρωσε 80 στα 100. Όπως και η Μαγιόρκα, το νησί παρουσιάζει μία από τις μικρότερες κλιματικές επιπτώσεις όσον αφορά τα ταξίδια μετ’ επιστροφής, με μια πτήση από το Heathrow στην Ίμπιζα να παράγει 819 KG εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (Co2).

3.Τσάρλεστον (Αμερική)

Στη συνέχεια, το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας κατέλαβε την τρίτη θέση συγκεντρώνοντας 73 από τους 100 βαθμούς. Η αμερικανική πόλη προσφέρει 4 ξενοδοχεία που διαθέτουν σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και 105 vegan εστιατόρια και 37 περιοχές φυσικού περιβάλλοντος.

4.Ντουμπρόβνικ (Κροατία)

Στην τέταρτη θέση, η κροατική πόλη Ντουμπρόβνικ συγκέντρωσε 72 από τους 100 βαθμούς. Γνωστή για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, η γραφική πόλη διαθέτει επίσης χαμηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και 31 σημεία για φυσιολάτρες, γεγονός που την καθιστά μια εξαιρετικά βιώσιμη επιλογή.

5.Ρόδος (Ελλάδα)

Τέλος, το ελληνικό νησί της Ρόδου κατέλαβε την πέμπτη θέση συγκεντρώνοντας 72 από τους 100 βαθμούς. Γνωστό για τα πολυτελή θέρετρα και τις λευκές αμμώδεις παραλίες του, το νησί φιλοξενεί επίσης 465 vegan εστιατόρια και έχει χαμηλή ατμοσφαιρική ρύπανση.

Στην πρώτη δεκάδα, οι υπόλοιποι προορισμοί κατά σειρά είναι οι: Αρούμπα, Σεντ Μάαρτεν, Γκορεμέ, Σπλιτ και Σαντορίνη.

Στην περυσινή κατάταξη με τους πέντε πιο βιώσιμους προορισμούς, η Ρόδος “φιγουράριζε” στην πρώτη θέση και η Σαντορίνη στην πέμπτη, με το Top 5 να διαμορφώνεται ως εξής: Ρόδος (Ελλάδα), Ίμπιζα (Ισπανία), Μαγιόρκα (Ισπανία), Σαντορίνη (Ελλάδα), Ντουμπρόβνικ (Κροατία).

H ανάρτηση του δημάρχου Ρόδου  για το θέμα

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Ρόδου κ.Αντώνης Β. Καμπουράκης υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

“Η Ρόδος μας βρίσκεται στην πέμπτη θέση με τους πιο βιώσιμους προορισμούς διακοπών σε όλο τον κόσμο στην κατάταξη του DiscoverCars.com για το 2023, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Το νησί μας έχει χαράξει σταθερή πορεία στον δρόμο της βιωσιμότητας και της αειφορίας και τα αποτελέσματα της διαδρομής αυτής, έχουν αντίκτυπο στη διεθνή κοινότητα.
Για εμάς η στρατηγική επιλογή είναι πεντακάθαρη…! Θέλουμε τη Ρόδο πρωταγωνιστή του Βιώσιμου Τουρισμού. Ως Δημοτική Αρχή, εργαζόμαστε συστηματικά, προκειμένου η Ρόδος μας να αποτελεί ένα Πράσινο Νησί, που θα φέρνει στο προσκήνιο νέες ποιοτικές επιλογές ζωής, πολιτισμού και τουρισμού. Θέλουμε τη Ρόδο βιώσιμη και πράσινη, για τους κατοίκους της, πράσινο παγκόσμιο προορισμό, για τους επισκέπτες της”
 

 ΠΗΓΗ https://www.skyrodos.gr/