15 Φεβρουαρίου 2023

Τι να κάνουμε για να προσελκύσουμε τουρίστες

 

Παρουσίαση των σχεδίων δράσης για την ανάπτυξη του τουρισμού στο βόρειο Αιγαίο. Εκδήλωση του ΣΕΤΕ, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί στο ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο της Μυτιλήνης

Τα σχέδια δράσης της  στρατηγική μελέτη για την ανάπτυξη του τουρισμού στο βόρειο Αιγαίο που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων θα παρουσιάσει ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο της Μυτιλήνης, στις 10.30 το πρωί. Η μελέτη και τα σχέδια δράσης εντάσσονται στην «Εθνική Στρατηγική για τον Ελληνικό Τουρισμό 2030», δηλαδή είναι τμήμα μιας ευρύτερης μελέτης για την ανάπτυξη του τουρισμού στην χώρα σε μεσομακροπρόθεσμη βάση.  Το «Ν» έχει παρουσιάσει  - πολύ συνοπτικά – τα πρώτα συμπεράσματα της μελέτης για το βόρειο Αιγαίο  στις 9 Φεβρουαρίου του 2022 στο άρθρο με τίτλο «Οι επενδύσεις στις υποδομές θα φέρουν τουρίστες στο βόρειο Αιγαίο».

Το πρόγραμμα της πολύ ενδιαφέρουσας  εκδήλωσης έχει ως εξής:

10:30 – 11:00  Χαιρετισμοί – ομιλίες. Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

11:00 – 11:30 Ελληνικός Τουρισμός 2030 – Σχέδια Δράσης Βορείου Αιγαίου ( 1. Λέσβος, Λήμνος και Χίος. 2. Σάμος και Ικαρία).  Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ, Άρης  Ίκκος, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ.

11.30 – 12.00 Θέματα στρατηγικής προβολής και προώθησης Ιωάννα Δρέττα, CEO Marketing Greece.

12.00  Τοποθετήσεις – Συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων τουριστικών και παραγωγικών φορέων της ευρύτερης περιοχής.

ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/