8 Φεβρουαρίου 2023

«Σαρώνει» η Ρόδος στις προκρατήσεις!

 


«Σαρώνει» στις προκρατήσεις η Ρόδος! Ιδιαίτερα υψηλή είναι η ζήτηση για τη Ρόδο από τις κύριες τουριστικές αγορές, όπως είναι η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Πολωνία, το Ισραήλ κλπ. Τουριστικοί παράγοντες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η Ρόδος να υπερβεί φέτος το απόλυτο ρεκόρ των 2,5 εκατ. αφίξεων που σημείωσε το 2022.


Δυναμικό comeback κάνει η Ρόδος στις σκανδιναβικές αγορές. Σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζει συγκεκριμένα η αγορά της Σουηδίας, από τις βασικές αγορές για το νησί μας, από την οποία οι αφίξεις είχαν μειωθεί σημαντικά το 2022. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν πέρυσι τη Ρόδο 119.230 Σουηδοί έναντι 164.626 το 2019 (προ κορωνοϊού) με το ποσοστό της μείωσης των αφίξεων να υπερβαίνει το 27%! Όπως όλα δείχνουν, οι αφίξεις από τη Σουηδία θα κινηθούν και πάλι ανοδικά.
Το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι να πετύχει η Ρόδος μεγαλύτερες από ό,τι συνήθως πληρότητες την περίοδο Απριλίου-Μαΐου και Οκτωβρίου-Νοεμβρίου προκειμένου να σημειώσει ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε σύγκριση με το 2022, στόχος ο οποίος φαντάζει βατός, σε περίπτωση πάντα που δεν υπάρξουν (οποιαδήποτε) απρόοπτα. Ήδη οι πληρότητες του Απριλίου δείχνουν ότι η εκκίνηση της σεζόν θα είναι πέρα για πέρα δυναμική.

«Όλες ανεξαιρέτως οι αγορές κινούνται ανοδικά. Υπάρχει υψηλή ζήτηση για τη Ρόδο. Η εκκίνηση της σεζόν θα είναι δυναμική με τον Απρίλιο να είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις. Εάν ενισχυθούν οι ροές των επισκεπτών την περίοδο Απριλίου-Μαΐου και Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, είναι πολύ πιθανό να υπερβούμε τον περσινό συνολικό αριθμό των αφίξεων. Τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα θετικά», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, κ. Χρήστος Μιχαλάκης.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η Ρόδος βρίσκεται στην τέταρτη θέση με τους πιο περιζήτητους προορισμούς στην πλατφόρμα του Holiday Check, βάσει αναζητήσεων, για πακέτα οικογενειακών διακοπών το καλοκαίρι του 2023!
Πάντως, η αύξηση της ζήτησης φαίνεται να αποτυπώνεται και στα slots που έχουν κλείσει οι αεροπορικές εταιρείες και οι τουρ οπερέιτορς στο αεροδρόμιο Ρόδου για τη φετινή σεζόν. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εικόνα για το ακριβές ποσοστό αύξησης, το οποίο αναμένεται να διευκρινιστεί στις επόμενες ημέρες.
Σε κάθε περίπτωση οι προετοιμασίες για την νέα σεζόν αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίτερα από κάθε άλλη σεζόν. Στις 11 Μαρτίου καταφτάνουν οι πρώτοι επισκέπτες από την Αγγλία με την Easy Jet, οι οποίοι θα καταλύσουν κυρίως σε ξενοδοχεία της πόλης. Από τις αρχές Απριλίου αναμένεται να ανοίξουν τα περισσότερα ξενοδοχεία στο νησί καθώς προβλέπεται να υπάρξει μεγαλύτερη ροή επισκεπτών λόγω του Πάσχα των καθολικών που είναι στις 9 Απριλίου. Μέχρι την πρωτομαγιά θα λειτουργεί πλέον το σύνολο του ξενοδοχειακού δυναμικού του νησιού!

Από: Δημήτρης Γκαρτζώνης


 Πηγή:www.dimokratiki.gr