27 Φεβρουαρίου 2023

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η εισαγγελική εντολή για την ανάρτηση ΠολάκηΕνέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη. Ο Περισσός εστιάζει στους κινδύνους που εγκυμονεί η εισαγγελική εντολή με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν. 

Παράλληλα, το ΚΚΕ σχολιάζοντας την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει, κρίνει ότι αυτή αφήνει στο απυρόβλητο όσους έχουν τα “κλειδιά” της οικονομίας, και επομένως τις κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους αυτούς.

Το σχόλιό του για την αντιπαράθεση σχετικά με την ανάρτηση Πολάκη το έκανε το βράδυ της Κυριακής ( 26 Φεβρουαρίου 2023) και σ΄ αυτό το ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Είναι πολύ βολική μια αντιπαράθεση που εντοπίζει το «βαθύ κράτος» σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα «κλειδιά» της οικονομίας, με βάση τα οποία ελέγχουν και παρεμβαίνουν στους μηχανισμούς του κράτους, στα ΜΜΕ, στις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα δικά τους συμφέροντα. Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο να μένουν στο
απυρόβλητο οι κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους αυτούς.
Σε κάθε περίπτωση -και με δεδομένες τις πολιτικές διάφορες του ΚΚΕ με τον συγκεκριμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά- η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν, είναι ενέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους».

Πηγή: documentonews.gr