27 Φεβρουαρίου 2023

Ο Πολάκης πάει για διαγραφή - Μεγάλη ζημιά για τον Τσίπρα λίγο πριν από τις εκλογές

 


Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να διαγράψει τον Παύλο Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Το σχοινί τέντωσε ο Παύλος Πολάκης και μαζί τις σχέσεις του με την ηγεσία του κόμματος. Όλα δείχνουν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τον αψύ Κρητικό, μετά την "προκήρυξη" σε βάρος των 13 δικαστών που καταδίκασαν τον Νίκο Παππά, δημοσιογράφων αλλά και εποπτικών οργάνων. Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να τον διαγράψει.


Το πρώτο βήμα έγινε χθες το βράδυ, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τον αντικαθιστά στον τομέα Διαφάνειας, βάζοντας στη θέση του τον Γιάννη Ραγκούση. Την ίδια ώρα, καλεί τον Παύλο Πολάκη στην επιτροπή Δεοντολογίας, την ερχόμενη Τρίτη, καθώς "ουδείς δικαιούται να ρίχνει νερό στον μύλο του κ. Μητσοτάκη, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν απο την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου" όπως ανέφερε με ανακοινωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.


Το πρώτο ημίχρονο αυτής της διαμάχης άρχισε -δημόσια τουλάχιστον- όταν ο Παύλος Πολάκης διαφώνησε με την απόφαση των οργάνων να μην κατέβει υποψήφιος στα Χανιά, ο Μιχάλης Χαιρετακης. "Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια" σημείωναν πηγές της Κουμουνδούρου "είναι εθελοντική για ολα τα στελέχη χωρίς όρους και προϋποθέσεις και όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις έχει κάθε δικαίωμα να μην συμμετέχει σε αυτά".


Ηταν σαφές ότι η Κουμουνδούρου έβαλε το πρώτο όριο στον Κρητικό σύντροφο, το οποίο όμως ο Παύλος Πολάκης ξεπέρασε χθες. Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση όχι μόνο των δημοσιογράφων και των δικαστών, αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να ερευνηθεί εάν με όσα είπε ο πρώην υπουργός Υγείας διαπράττονται αδικήματα, όπως της βίας κατά δικαστικών λειτουργών και της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη αδικημάτων.


Το "πρέσινγκ" της ΝΔ για διαγραφή

Η Νέα Δημοκρατία αλλά και κυβερνητικά στελέχη βλέπουν πίσω απο τις κινήσεις της Κουμουνδούρου φόβο για τη διαγραφή Πολάκη. Μιλούν για μία αυτονόητη κίνηση που θα έπρεπε να είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, καταδικάζοντας παράλληλα όσα ανέφερε στο "μανιφέστο" του ο βουλευτής Χανίων.


Βουλευτές της γαλάζιας παράταξης που... βλέπουν και παρατηρούν τα τεκταινόμενα στο κοινοβούλιο, υποστηρίζουν ότι Τσίπρας και Πολακης έχουν απομακρυνθεί τον τελευταίο καιρό, σημείωνουν όμως οτι ο Κρητικός πολιτικός έχει ένα μεγάλο "κοινό" που συμπλέει με την φρασεολογία του και την τακτική του. Η διαγραφή τούτη την ώρα του Παύλου Πολάκη απο τον ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε κακό στην παράταξη προεκλογικά, λένε, και εκτιμούν ότι πολύ δύσκολα ο Αλέξης Τσίπρας θα φθάσει στο σημείο να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Άλλοι πάλι, υποστηρίζουν ότι ο Πολάκης είναι η καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ, εξ’ ούτε και η δυσκολία της διαγραφής, διακρίνοντας παιχνίδια εξουσίας του βουλευτή. Εκτιμούν μάλιστα ότι η υπόθεση Πολάκη θα προκαλέσει εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και έντονα αντιπαραγωγικό κλίμα που δεν θα τον βοηθήσει πριν απο τις εκλογές.


"Σε κάθε περίπτωση, εμείς ασχολούμαστε με τα δικά μας, με τα προβλήματα του τόπου, και τον αγώνα που έχουμε μπροστά" καταλήγουν.


Η Νέα Δημοκρατία πάντως, δεν πυροβολεί την ηγεσία του κόμματος μόνο για τον Παύλο Πολάκη, αλλά και για τον Νίκο Παππά, κρίνοντας ότι η διαγραφή του ενός και η μη συμμετοχή του δεύτερου στα ψηφοδέλτια μετά την καταδίκη του, θα έπρεπε να ήταν αυτονόητες.


ΠΗΓΗ https://www.thetoc.gr/