14 Φεβρουαρίου 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου αποχαιρετά τον Νεκτάριο Σαντορινιό (1972-2023)



 «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου αποχαιρετά τον τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό που τόσο άδικα έφυγε νικημένος από τον καρκίνο στα 51 του χρόνια.

Εμείς οι νησιώτες του χρωστάμε πολλά γιατί ήταν αυτός που σχεδίασε και εφάρμοσε για πρώτη φορά το Μεταφορικό Ισοδύναμο στο κόστος θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων με σκοπό την άρση της ανισότητας και της απομόνωσης των κατοίκων των νησιών.

Τα λόγια από την τελευταία του ανάρτηση μας δείχνουν το δρόμο και αποτελούν παρακαταθήκη αγώνα για όλους μας.

«Προσωπικά, δίνοντας μια παράλληλη και δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, δηλώνω παρών στον αγώνα να αναπνεύσει και πάλι η χώρα και να σταθεί όρθια η κοινωνία. Παρών στα νικηφόρα ψηφοδέλτια της παράταξής μας. Παρών στην προσπάθεια να ανατραπεί το καθεστώς που μαυρίζει τις ζωές μας. Παρών πάντα για τις ανάγκες των νησιών και των νησιωτών μας.

Όποιο και αν είναι το προσωπικό μας άχθος, έχουμε χρέος απέναντι στην Ιστορία και τις επόμενες γενιές να σταθούμε στη σωστή πλευρά του ποταμού και να παλέψουμε για την Αλλαγή. Γιατί χωρίς Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον.

Αυτό θα κάνω και εγώ, παρά τον δύσκολο αγώνα που δίνω και σας καλώ να παλέψετε όλοι και όλες για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που θα σημάνει τον σχηματισμό μιας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης».

Νεκτάριος Σαντορινιός (1972-2023)



Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972 και κατάγονταν από την Σύμη. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Ήταν Διπλωματούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Εργάστηκε στον τομέα των Περιβαλλοντικών Μελετών και ως υπεύθυνος παραγωγής μιας παραδοσιακής Ροδιακής αρωματοποιίας, ενώ από το 2000 ασχολήθηκε ως τεχνικός σύμβουλος για θέματα χρηματοδοτήσεων εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Δήμο Ρόδου.

Τον Ιανουάριο του 2015 εκλέχθηκε Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Κατά την πρώτη του θητεία ως βουλευτής διετέλεσε:
Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.
Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υπαγωγή της Χώρας στα Μνημόνια.
Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.
Συντονιστής του τομέα Έρευνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέλος της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης του ΝΑΤΟ.

Από τον Σεπτέμβρη του 2015 και μέχρι την ανάληψη της θέσης τού Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διετέλεσε: Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια των Κομμάτων και ΜΜΕ.
Συντονιστής του τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και ΕΣΠΑ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξελέγη εκ νέου Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.
Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Μέλος της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης του ΝΑΤΟ.
Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας με την Ιορδανία.

Επίσης, διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» (2012-2014) και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Ν. Δωδεκανήσου από το 2010-2013, Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ από το 2008 έως και το Δεκέμβριο 2014, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως και σήμερα.