14 Ιανουαρίου 2023

Tripadvisor: Ρόδος και Σαντορίνη στα Travellers’ Choice Awards



 Τα 10 καλύτερα μέρη για τουρισμό ανέδειξε το Tripadvisor, μέσω των Travellers’ Choice Awards, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις κριτικές και τις βαθμολογίες των επισκεπτών

Μάλιστα, στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς βρίσκονται και δύο δημοφιλή ελληνικά νησιά και αυτά δεν είναι άλλα από τη Σαντορίνη και τη Ρόδο.

Για τη Ρόδο η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση το Tripadvisor γράφει:

«Το μεγαλύτερο και επίσης δημοφιλέστερο νησί των Δωδεκανήσων βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου και είναι η Ρόδος. 

Η καλά διατηρούμενη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και φέρει το ίδιο όνομα με το νησί. Ψηλά ξενοδοχεία παρατάσσονται κατά μήκος των βόρειων και ανατολικών ακτών. Μικρά χωριά και θέρετρα βρίσκονται διάσπαρτα στις άλλες ακτές του νησιού. Είτε λατρεύετε τις παραλίες, τα μπαρ ή τους αρχαιολογικούς χώρους, στη Ρόδο μπορείτε να τα απολαύσετε όλα. Στο λοφώδες εσωτερικό του νησιού, μήκους 80 χιλιομέτρων, συναντά κανείς την αυθεντική Ελλάδα».

Για τη Σαντορίνη, η οποία επάξια βρίσκεται στην δέκατη θέση το Tripadvisor αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Σαντορίνη εκπέμπει μια διαφορετική, αλλά εξίσου θελκτική γοητεία. Αυτό το οφείλει εν μέρει στη γεωγραφική της ιδιομορφία. Οι δημοφιλείς παραλίες του νησιού, Περίσσα και Καμάρι, με μαύρη ηφαιστειακή άμμο, ελκύουν πολλούς τουρίστες όπως και η πασίγνωστη Κόκκινη Παραλία κοντά στο Ακρωτήρι (μία τοποθεσία που επιβάλλεται να επισκεφθούν οι λάτρεις των αρχαιολογικών ευρημάτων). Η Σαντορίνη, που απλώνεται περιφερειακά γύρω από μια τεράστια λιμνοθάλασσα στο σύμπλεγμα των κυκλαδίτικων νησιών, προσφέρει καταπληκτική θέα από τις πόλεις που είναι χτισμένες ψηλά στο βουνό, εκλεκτή κουζίνα, υπέροχες γκαλερί, έντονη νυχτερινή ζωή και εξαιρετικά κρασιά».

Αναλυτικά η λίστα με τους 10 καλύτερους προορισμούς από το Tripadvisor:

1. Μαγιόρκα, Βαλεαρίδες Νήσοι

2. Κάιρο, Αίγυπτος

3. Ρόδος, Δωδεκάνησα

4. Τουλούμ, Μεξικό

5. Ντουμπρόβνικ, Κροατία

6. Ίμπιζα, Βαλεαρίδες Νήσοι

7. Νατάλ, Βραζιλία

8. Αρούσα, Τανζανία

9. Γκορέμε, Τουρκία

10. Σαντορίνη, Κυκλάδες

Πηγή timeline.gr/ Powergame.gr