4 Ιανουαρίου 2023

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με το βλέμμα στις επικείμενες εκλογές Η κυβέρνηση εισέρχεται σταδιακά σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς και πέρα από την ψήφιση 30 νομοσχεδίων μέχρι την προκήρυξη των εκλογών, στην πρώτη γραμμή έρχεται και η στρατηγική, ενόψει της κάλπης, αλλά και η στελέχωση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τετάρτη 4/1 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τα θέματα που θα κυριαρχήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες να είναι οι κατευθύνσεις για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οι τρόποι επικοινωνίας των στόχων της επόμενης τετραετίας.

Πρόσωπα-κλειδιά στη διαμόρφωση του «γαλάζιου» προγράμματος είναι:

ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος,
ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος,
ο πρώην υπουργός, Χάρης Θεοχάρης
ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης
και ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

Ακόμα αναμένεται να εξεταστεί οι κινήσεις για την προβολή του κυβερνητικού έργου στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας ενώ θα συζητηθεί και  ο προγραμματισμός για το επόμενο κύμα επισκέψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Αττική και περιφέρεια, αμέσως μετά τις γιορτές. Πρώτοι σταθμοί η Κομοτηνή, η Κοζάνη, τα Ιωάννινα και η Λάρισα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κινήσεις στο εσωτερικό της οδού Πειραιώς για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Υπό την εποπτεία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη και του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη, οι διεργασίες συνεχίζονται, προκειμένου οι σχετικές εισηγήσεις να κατατεθούν άμεσα.

Ορόσημο για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων είναι το τέλος Ιανουαρίου.

Πηγή ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος