16 Ιανουαρίου 2023

Νομοθετική ρύθμιση για το «κόμμα Κασιδιάρη» προαναγγέλλει ο Κ. Μητσοτάκης

 

Νομοθετική ρύθμιση, στο πλαίσιο του Συντάγματος, για να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου εγκληματικές οργανώσεις, προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” που θα δημοσιευθεί την Κυριακή, ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει ότι σύντομα θα αναληφθεί πρωτοβουλία για το «κόμμα Κασιδιάρη».

«Το πολιτικό σύστημα οφείλει να εξαντλεί τα συνταγματικά περιθώρια ώστε να μην εκπροσωπούνται στη Βουλή εγκληματικές οργανώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, αποκλείει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την Ελληνική Λύση, ενώ ανοίγει “παράθυρο” προς το ΠΑΣΟΚ μετά από τις δεύτερες κάλπες.

Τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ακολούθησε μια κυβερνητική πολιτική που δεν περιορίζεται εύκολα σε ιδεολογικά στεγανά, μια πολιτική που έχει σκοπό να ενώσει και όχι να διχάσει, ο πρωθυπουργός απαντά και στο γιατί δεν κηδεύεται με τιμές αρχηγού κράτους ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος επισημαίνοντας ότι «δεν έπρεπε να δοθούν αφορμές για νέους διχασμούς», ενώ προσθέτει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με την οικογένειά του για να αποδοθούν «οι τιμές που πρέπει».

Μάλιστα, σε μια κίνηση-απάντηση στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει ένα «εντυπωσιακό πολιτικό ένστικτο» στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ δηλώνει ότι υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους -σε μια επίδειξη χιούμορ- αρνείται να κατονομάσει για να μην… τους κάψει στις εκλογές!