25 Ιανουαρίου 2023

«Αυτό δεν απαγορεύεται από κανέναν νόμο. Οι εταιρείες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν» απαντά ο Γεωργιάδης για τις μειωμένες ποσότητες στις συσκευασίες

 

Δεν θα γίνει καμία σύσταση στις εταιρείες, γιατί «γιατί ακόμα δεν έχουμε γίνει ευτυχώς Σοβιετική Ένωση», απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης για το φαινόμενο του shrinkflation σε πολλά τρόφιμα και όχι μόνο.

Την ώρα που όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες για μικρότερες ποσότητες στις συσκευασίες τροφίμων και όχι μόνο (shrinkflation), προχωρώντας έτσι οι εταιρείες σε «έμμεσες» ανατιμήσεις κατά το δοκούν, ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι εταιρίες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Τα στοιχεία της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας δείχνουν ότι το περιεχόμενο έχει μειωθεί σε 238 προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και όπως όλα δείχνουν αυτό θα συνεχιστεί για όσο θέλουν οι εταιρείες, καθώς ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία σύσταση επειδή η Ελλάδα δεν έχει γίνει, ευτυχώς, ακόμα Σοβιετική Ένωση.

«Αυτό δεν απαγορεύεται από κανέναν νόμο», απάντησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν προτίθεται να προχωρήσει σε κάποια σύσταση, λόγω των δυσμενών συνθηκών για τα νοικοκυριά, είπε: «Όχι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια σύσταση γιατί ακόμα δεν έχουμε γίνει ευτυχώς Σοβιετική Ένωση. Οι εταιρείες έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν τις συσκευασίες όπως θέλουν, τις επωνυμίες όπως θέλουν, τις ετικέτες όπως θέλουν κι αυτό λέγεται marketing».