10 Ιανουαρίου 2023

Α. Κόπτσης (Γ.Γ. Υπ. Παιδείας): Παράκληση στους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά που νοσούν στο σχολείο

 

«Ενημερώσαμε τα στελέχη μας, θα το κάνουμε και αυτές τις μέρες και εγγράφως και το λέμε διαρκώς και ως παράκληση προς όλους τους γονείς, εάν το παιδί νοσεί, δεν πρέπει να έρθει στο σχολείο για προάσπιση τόσο της δικής τους υγείας, των παιδιών τους, όσο και της δημόσιας» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας.

«Είναι κρίμα κάποιο παιδί να μεταδώσει τον ιό σε μια τάξη η οποία λειτουργεί καλά γιατί το μορφωτικό αγαθό είναι αναντικατάστατο, ιδίως όταν γίνεται δια ζώσης, το διαφυλάξαμε στην πολύ δύσκολη περίοδο του covid, θέλουμε να το διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού, σεβόμενοι πρωτίστως βέβαια την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών μας» προσέθεσε ο κ. Κόπτσης, υπενθυμίζοντας την ρύθμιση που προχώρησε το Υπουργείο για τις απουσίες, σύμφωνα με την οποία, δεν προσμετρώνται. μέχρι πέντε εργάσιμες ημέρες που οφείλονται σε γρίπη και άλλες ιώσεις. «Οι πέντε μέρες, αυτές που δώσαμε τώρα με την εγκύκλιο προ ημερών, είναι ακόμα και από ιδιώτη γιατρό, από οποιοδήποτε δημόσιο, ιδιωτικό φορέα αλλά και από ιδιώτη γιατρό» σημείωσε ο κ. Κόπτσης. Εάν νοσήσουν εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τον κ. Κόπτση, υπάρχει η ετοιμότητα να αντικατασταθούν με προσωπικό είτε του σχολείου με επιπλέον ώρες ή ακόμα αν χρειαστεί και με υπερωρίες.  «Μας ενδιαφέρει τα σχολεία να λειτουργούν εύρυθμα παρά τις δύσκολες συνθήκες, οι δε ανεμβολίαστοι ισχύει ότι μία φορά την εβδομάδα υποβάλλονται στη διαδικασία του τεστ. Αυτό ισχύει μέχρι τώρα. Θα δούμε εάν αλλάξουν κάποια δεδομένα, πάντως αυτό ισχύει» συμπλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας.

«Θέλω να απευθύνω μια έκκληση στους γονείς, να στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, να εμπιστεύονται το σχολείο, κάνουν οι εκπαιδευτικοί μας το καλύτερο δυνατό. Είμαστε και η υπουργός Παιδείας, πάνω από το πρόβλημα, δίπλα στο πρόβλημα. Πήγαμε εξαιρετικά καλά μέχρι τώρα, θα πάμε και τώρα να είστε σίγουροι, να στηριχθεί και το μεταρρυθμιστικό μας έργο που είναι τεράστιο» ανέφερε τέλος ο κ. Κόπτσης.