18 Ιανουαρίου 2023

«Λευκή πετσέτα» από Μουτζούρη στο Μητσοτάκη

 


Συνάντηση Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου με Πρωθυπουργό, με ζητούμενο το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο βόρειο Αιγαίο ήταν το ζητούμενο της συνάντησης την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη

. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ραντεβού κλείστηκε με παρέμβαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του μέγιστου των «εχθρών» έως πρότινος του Περιφερειάρχη με τη σύμφωνη γνώμη του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου.
Σύμφωνα με διαρροές κατά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης «έριξε λευκή πετσέτα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ιδιαίτερα στα ζητήματα αιχμής της πολιτικής του έως τώρα, αυτά της κατασκευής δομών στη Βάστρια της βορειοανατολικής Λέσβου και στη Χίο. Δήλωσε, κάτι που το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνει συχνά, «Νεοδημοκράτης» ενώ αναφορά έγινε και στην «ατυχή στιγμή» της χειρονομίας του κατά τα γεγονότα της Παγανής το Φεβρουάριο του 2020.
Από μεριάς του πρωθυπουργού δηλώθηκε ότι η όποια απόφαση σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνει γνωστή μετά τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές και φυσικά θα εξαρτηθεί από τη στάση του κ. Μουτζούρη σε αυτές. «Αν είναι καλό παιδί στις βουλευτικές εκλογές κάτι μπορεί να γίνει» σχολίαζαν κύκλοι κοντά στον Πρωθυπουργό αναφερόμενοι στο αποτέλεσμα της συνάντησης Μουτζούρη – Μητσοτάκη.   

ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/