11 Ιανουαρίου 2023

«Αυλαία» σήμερα για την τουριστική έκθεση στην Ουτρέχτη Ολλανδίας Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση “Vakantiebeurs” στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, όπου ο Δήμος Ρόδου έχει αυτόνομη παρουσία με περίπτερο του ΠΡΟΤΟΥΡ και εκπροσωπείται από στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού.
Τη συγκεκριμένη έκθεση επισκέπτονται περισσότεροι από 100.000 Ολλανδοί, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο «ραντεβού» της τουριστικής βιομηχανίας στην Ολλανδία. Η ολλανδική αγορά αποτελεί μία από τις βασικές αγορές για τη Ρόδο που διεκδικεί με αξιώσεις υψηλό μερίδιο επισκεπτών.

Ουσιαστικά με τη “Vakantiebeurs” ανοίγει ένας μεγάλος κύκλος συμμετοχής του Δήμου Ρόδου σε σημαντικές εκθέσεις τουρισμού στο εξωτερικό στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων και ενεργειών για την προώθηση του προορισμού, τη διατήρηση και την ενίσχυση της μεγάλης δυναμικής που αναπτύχθηκε κατά το 2022 σε επίπεδο τουριστικών ροών.
Τα μηνύματα από την Ολλανδία καθώς επίσης από το Βέλγιο είναι θετικά για τη Ρόδο. Όπως επισημαίνουν τουριστικοί παράγοντες και τουρ οπερέιτορς, όπως ο Sunweb Correndon ή αεροπορικές εταιρείες, όπως η Correndon έχουν προγραμματίσει πολλές περισσότερες θέσεις το 2023 για τη Ρόδο.
Γενικότερα τα μηνύματα για την επικείμενη τουριστική σεζόν είναι για τη Ρόδο ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Η ζήτηση είναι υψηλή από όλες σχεδόν τις αγορές, κυρίως από την βρετανική, από την οποία υπήρξε ένας μεγάλος όγκος κρατήσεων κατά την εορταστική περίοδο, ενώ συνεχίζει να υπάρχει αξιοσημείωτη ροή.
Εκείνο όμως που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι το δυναμικό ξεκίνημα της σεζόν με τα ποσοστά πληρότητας τον μήνα Απρίλιο να είναι υψηλότερα από ποτέ άλλοτε. Ο πολύ καλός Απρίλιος αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στο Μάιο κι έτσι από πολύ νωρίς -σε περίπτωση βέβαια που δεν υπάρξουν απρόοπτα- οι ρυθμοί της σεζόν θα κυμανθούν σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα. Σημαντικό ρόλο στην καλή εκκίνηση της τουριστικής περιόδου αναμένεται να διαδραματίσουν οι Γάλλοι επισκέπτες. Πρόκειται για «ποιοτικούς» επισκέπτες οι οποίοι συνηθίζουν να ταξιδεύουν την χαμηλή περίοδο και οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη Ρόδο αυτή τη φορά.
«Το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν θα είναι δυνατό. Τον Απρίλιο η κίνηση θα είναι σαφώς υψηλότερη από τον Απρίλιο του 2022, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι τον Μάιο θα έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο οι τουριστικές ροές. Γενικώς από όλες τις αγορές, από τη βρετανική, τη γερμανική, την ολλανδική, την βέλγικη, την τσέχικη, την πολωνική…, τα μηνύματα είναι θετικά. Σε κάθε περίπτωση, η δυνατή έναρξη αυξάνει τις πιθανότητες για την παράταση-επιμήκυνση της διάρκειας της σεζόν», δήλωσε στη «δ» ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Γιάννης Καμπούρης.
Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, έχουν ξεκινήσει όμως ήδη οι προετοιμασίες για την νέα σεζόν, η οποία αναμένεται να ανοίξει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Όπως έγραψε η «δ», η Easy Jet θα ξεκινήσει τις πτήσεις από πέντε διαφορετικά αεροδρόμια της Μ. Βρετανίας (Bristol, Manchester, London Luton, London Gatwick). προς τη Ρόδο στις 11 Μαρτίου! Συγκεκριμένα υπάρχουν 18 προγραμματισμένες πτήσεις με συνολική χωρητικότητα 3.348 επιβατών. Το θετικό αποτέλεσμα αυτό, οφείλεται στις επαφές που έγιναν στην διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο, όπου πολυπληθής αποστολή του Δήμου Ρόδου με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Α. Καμπουράκη έδωσε το παρών.
Σημαντικές επαφές αναμένεται να υπάρξουν και στην διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο (7-9 Μαρτίου) από τις οποίες θα προκύψουν νέες συμφωνίες. Σύμφωνα με την Tui Deutschland, στην κορυφή της ταξιδιωτικής λίστας των Γερμανών, βρίσκεται η Ρόδος μαζί με τη Μαγιόρκα, την Κρήτη και την Κω.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr