2 Ιανουαρίου 2023

«Έκλεισε» το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ




 Οδεύουμε προς την τελική ευθεία για τις εκλογές, που μπορεί να μην έχουν ακόμη προκηρυχθεί, αλλά από ότι φαίνεται είναι θέμα χρόνου και επισήμως να γίνει και αυτό, με τα κόμματα να διαβουλεύονται, ανάλογα με τις διαδικασίες που έχει το καθένα, για το ποια πρόσωπα θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους. 

Σε τοπικό επίπεδο αν και βρισκόμαστε μια ...ανάσα πριν τις επίσημες ανακοινώσεις , αφού ανεξαρτήτως πότε ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές, ο χρόνος βιάζει για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, που ομολογουμένως έχει καθυστερήσει. Εκτός από το ΠΑΣΟΚ που λίγο πολύ διέρρευσαν τα ονόματα που φαίνεται να στελεχώνουν το τοπικό ψηφοδέλτιο του, για τα άλλα κόμματα λίγα πράγματα γνωρίζουμε, πέρα από τις υποψηφιότητες των εν ενεργεία βουλευτών που θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους. Προς το παρόν λοιπόν έχουμε να «κλείνει» το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, πέρα από τα εδώ και πολύ καιρό γνωστά πρόσωπα του Γιώργου Πετρέλλη, της Βάσως Χοχλάκα και της Μάγδας Τσούφου από τη Λήμνο, με τον γιατρό Παν. Παρασκευαϊδη και τον αυτοδιοικητικό Μιχ. Μαμάκο. Εκτός αν την τελευταία στιγμή προκύψει υποψηφιότητα του Νίκου Σηφουνάκη - την πρότεινε η τοπική νομαρχιακή- που το άφηνε ανοιχτό αν υπήρχε σχετική πρόταση από την κεντρική ηγεσία του κόμματος. 

Τα δεδομένα στα άλλα κόμματα 

Από εκεί και πέρα στη ΝΔ , δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Χαρ. Αθανασίου , αλλά και η ανεπίσημη προαναγγελία για υποψηφιότητα του Μεσοτοπίτη στην καταγωγή και συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής Ιάσωνα Πιπίνη -που παρεπιπτόντως τον τελευταίο καιρό δεν δείχνει την ίδια κινητικότητα, γεγονός που ενδεχομένως και να σημαίνει κάτι- ενώ έντονο είναι και το ενδιαφέρον του τέως δημάρχου Μυτιλήνης και νυν περιφερειακού συμβούλου Αρη Χατζηκομνηνού, που επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Κατά καιρούς ακούστηκε και το όνομα του πρώην αρχηγού του ΓΕΣ που διετέλεσε και υφυπουργός Αμυνας της πρώτης κυβέρνησης Μητσοτάκη, του Αλκιβιάδη Στεφανή με καταγωγή από την Αγιάσο , που όμως μέχρι τώρα δεν έχει ούτε στοιχειώδη παρουσία στα τοπικά δρώμενα που να προϊδεάζει για πιθανή υποψηφιότητα. Τέλος στο χώρο της αριστεράς . Ο Γιάννης Μπουρνούς εμφανίζεται ακλόνητος , χωρίς σοβαρό διεκδικητή της έδρας και οι όποιες υποψηφιότητες απλά θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο. Το ίδιο ισχύει και για το ΚΚΕ με την δικηγόρο και νυν βουλευτή Μαρία Κομνηνάκα, με τη επισήμανση όμως, ότι η τελευταία ασφαλώς και δεν έχει κάποιο εσωκομματικό αντίπαλο, πολύ περισσότερο που η επιλογή είναι θέμα ...γραμμής του κόμματος , κινδυνεύει όμως να χάσει την έδρα από το ΠΑΣΟΚ αν το ΚΚΕ δεν ξαναβγεί τρίτο κόμμα στο νομό, αφήνοντας τέταρτο, όπως έγινε στις προηγούμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ . Αυτό θα είναι το «θρίλερ» των επικείμενων εκλογών και ο ασπρόβλεπτος παράγοντας της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Λέσβου. Αλλά ας περιμένουμε τις τελικές επιλογές προσώπων για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα! 

ΠΗΓΗ https://www.emprosnet.gr/