16 Δεκεμβρίου 2022

Qatargate: Όταν μιλούσε στο Φόρουμ των Δελφών ο "εγκέφαλος" του σκανδάλου που έβαλε στη φυλακή την Καϊλή και τον Τζόρτζι

 


Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" του σκανδάλου Qatargate ήταν προσκεκλημένος στο Φόρουμ των Δελφών

Καλεσμένος στη χώρα μας στα πλαίσια του Φόρουμ των Δελφών ήταν ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι που φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των ευρωπαϊκών μέσων ως ο "εγκέφαλος" του σκανδάλου Qatargate.


Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτής σήμερα και το κυριότερο ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" του σκανδάλου Qatargate ήταν προσκεκλημένος στο φόρουμ των Δελφών, τον περασμένο Απρίλιο.


Όπως φαίνεται στο βίντεο ο ίδιος είχε αναφερθεί στις ελλείψεις στα ανθρώπινα δικαιώματα ιδίως στον τομέα της τιμωρίας, κάτι που προσπαθούσε να εξαλείψει η ΜΚΟ του "Fight Impunity" που ίδρυσε το 2019.

Ήμουν για μερικά χρόνια πρόεδρος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και βασικά έχω παρατηρήσει ότι υπάρχει ένα κενό που δεν καλύπτεται από την πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι αυτός της καταπολέμησης της ατιμωρησίας. Και πράγματι, ο οργανισμός μας ασχολείται και με την παραδοσιακή δικαιοσύνη. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ανάγκη καταπολέμησης των ακαθαρσιών, ειδικά σε ορισμένες πραγματικότητες. Για να έχουμε αυτή την αλλαγή, ας πούμε μεταξύ μιας κατάστασης δύσκολης και μιας κατάστασης δημοκρατίας, έχουμε σχηματίσει ένα συμβούλιο που θεωρώ πολύ σημαντικό" είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.


Πέρα από τα ενοχοποιητικά στοιχεία που υπάρχουν για τον Παντσέρι, οι αρχές περιγράφουν πως ο Ιταλός πρώην Ευρωβουλευτής έκανε χρήση των επαφών που είχε στο Κοινοβούλιο, αλλά και της ΜΚΟ "Fight Impunity", της οποίας ήταν επικεφαλής. Πριν υπάρξει το σκάνδαλο, η ΜΚΟ απαρτιζόταν από μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες.


Μάλιστα, με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, πρώην βοηθό του και σύντροφο της Εύας Καϊλή, "φέρεται να είχαν τις πρώτες επαφές με Καταριανούς, κατά την περίοδο 2016-2018". Αξίζει να υπενθυμιστεί πως ο σύζυγος της πρώην αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου ίδρυσε μαζί με τον Παντσέρι την ΜΚΟ "Fight Impunity".

πηγή https://www.thetoc.gr/