22 Δεκεμβρίου 2022

Επείγουσα έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε βάρος του Δ.Αβραμόπουλου για χρηματισμό – Αναταράξεις στην ΝΔ

 


Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για τις σχέσεις που είχαν αξιωματούχοι της ΕΕ με τον πρώην επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα σε βάρους του πρώην υπουργού και επιτρόπου επί Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Αβραμόπουλου για χρηματισμό και αντικοινοτικές συμπεριφορές στο Qatar Gate, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ του pronews.gr.

Η έρευνα δημιουργεί αναταράξεις στο εσωτερικό τις Νέας Δημοκρατίας με κορυφαία στελέχη να πιέζουν για την άμεση διαγραφή του πριν να είναι αργά και ενώ ο ίδιος είχε δώσει τα χέρια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να είναι υποψήφιος και πάλι με το κόμμα στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.


Σύμφωνα με το Politico, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά εξηγήσεις από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο σχετικά με την πιθανή εμπλοκή του στο Qatar Gate αλλά και πώς συμμορφώθηκε με τους κανόνες λόμπι.

Ο Δ.Αβραμόπουλος προκύπτει πως ήταν μισθοδοτούμενος με χρήματα τα οποία προέρχονταν πρακτικά από το Κατάρ, και αυτό γιατί έπαιρνε 5.000€ μηνιαίως από μια ΜΚΟ η οποία χρηματοδοτούνταν από το Κατάρ!



Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Stampa», αναφορικά με τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ του φερόμενου «εγκεφάλου» του Qatar Gate απάντησε πως η συμμετοχή του ήταν «τιμητική» και παραδέχτηκε ότι έλαβε πληρωμή 60.000 ευρώ από την Fight Impunity.

πηγή  pronews.gr.