10 Δεκεμβρίου 2022

Οι τουρκόφρονες της μειονότητας που «πηγαινοέρχονται» στην Άγκυρα και η λίστα Τσαβούσογλου

 

Εργαλειοποιεί τη μειονότητα στη Θράκη η Άγκυρα -  «Εξαφανίσατε την ελληνική μειονότητα» απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ

Τη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη εργαλειοποιεί για μία ακόμη φορά η Άγκυρα, σε μια προσπάθεια να εντείνει τις πιέσεις κατά της Αθήνα, διατηρώντας παράλληλα το φιλοπολεμικό κλίμα για το θέμα των νησιών του Αιγαίου. Την Πέμπτη, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, αποκαλώντας προκλητικά «τουρκική» τη μειονότητα στην Θράκη.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης και και τα ανθρώπινα δικαιώματα της "Τουρκικής Μειονότητας". Δεν αφήσαμε ποτέ μόνους στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, δεν θα τους αφήσουμε ποτέ» σχολίασε ο Τσαβούσογλου, μετά από συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τουρκόφρονες της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της "Τουρκικής" Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Όργανο Τουρκοφρόνων της μειονότητας

Η λεγόμενη «Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή «Τούρκων» Δυτικής Θράκης» αποτελεί ουσιαστικά κορυφαίο αντιπροσωπευτικό όργανο των τουρκοφρόνων της μειονότητας -στο οποίο συμμετέχουν οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, οι αιρετοί (βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι), οι πρόεδροι συλλόγων κ.α- και το οποίο ελέγχεται απευθείας από την Άγκυρα μέσω του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.

Παρά το γεγονός ότι έχει κριθεί παράνομη από τον Άρειο Πάγο, η «Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή «Τούρκων» Δυτικής Θράκης» συνεχίζει την προπαγανδιστική της δράση καταγγέλλοντας τις ελληνικές Αρχές -εντός και εκτός συνόρων- για υποτιθέμενες παραβιάσεις των δικαιωμάτων της μειονότητας που χαρακτηρίζουν «τουρκική». Στην προκλητική ανάρτηση του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κοινοποίησε και γράφημα στο οποίο παρουσιάζονται οι υποτιθέμενες «πρακτικές διάκρισης» που εφαρμόζει η Ελλάδα κατά της μειονότητας.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
ΠΗΓΗ https://www.protothema.gr/