13 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΑΣΕ

 
Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου και την απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και τις εκλογές του Συλλόγου μας. Παρά το γεγονός ότι έγιναν χωρίς συνδικαλιστική άδεια, ημέρα Σάββατο, σημειώθηκε ένα σημαντικό ποσοστό συμμετοχής, μειωμένο ωστόσο σε σχέση με το περσινό.


Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες για το ΔΣ του Συλλόγου στις 19-02-2022, η ΑΣΕ είχε λάβει 2 έδρες με αποτέλεσμα μια σημαντική αλλαγή στους συσχετισμούς του ΔΣ του σωματείου μας που οδήγησε σε δυνάμωμα της δράσης του. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι σε αυτές τις αρχαιρεσίες υπήρχε μειωμένη συμμετοχή συναδέλφων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, (184 ενώ στις 19-02-2022 συμμετείχαν 220), διατηρήσαμε τις ίδιες σε αριθμό ψήφους, αυξάνοντας το ποσοστό και πετυχαίνοντας εκ νέου την παρουσία μας στο ΔΣ, ως δεύτερη δύναμη αυτή τη φορά, με 2 έδρες.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας  και τις συναδέλφισσές μας  που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμη μια φορά  και δεσμευόμαστε, όπως είπαμε και στη Γ.Σ., ότι θα τιμήσουμε την ψήφο των συναδέλφων και θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε τη δύναμη που μας δίνουν, στον αγώνα για τις διεκδικήσεις και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών, μας.

Ο αγώνας δεν σταματά στις αρχαιρεσίες του σωματείου. Βιώνουμε όλοι καθημερινά σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, καθώς δεν μπορούμε να καλύψουμε τα βασικά μας έξοδα την ώρα που η κυβέρνηση διατυμπανίζει τα δεκάδες δις που δίνει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Πολλοί από εμάς βρισκόμαστε μακριά από τα σπίτια μας, στηρίζοντας κάθε χρόνο τα δημόσια σχολεία όλης της χώρας, όμως η κυβέρνηση δε διστάζει να μας απειλεί, ειδικά το τελευταίο διάστημα, σχετικά με τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων. 

Δεν ανεχόμαστε κανένας συνάδελφος να μην μονιμοποιηθεί! Δεν  ανεχόμαστε να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε δίδακτρα για να μπορούμε να βρούμε μια δουλειά ως αναπληρωτές, γυρνώντας όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο και παρόλα αυτά να μην μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς με την ακρίβεια ακόμα και στα βασικά είδη να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Δεν ανεχόμαστε την υποχρηματοδότηση των σχολείων που κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα σχολεία να έχουν τα απαραίτητα και οι συνάδελφοι να αναγκάζονται και πάλι «να βάζουν το χέρι στην τσέπη» για να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν συναινούμε στις εγκληματικές πολιτικές  της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων,  που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το δημόσιο σχολείο, με αποτέλεσμα οι μαθητές μας αλλά και εμείς να μην είμαστε καν ασφαλείς μέσα σε αυτό. Το τελευταίο γεγονός με τον μαθητή στις Σέρρες ξεχείλισε το ποτήρι! Δεν είναι δυνατόν μαθητές να σκοτώνονται εν ώρα μαθήματος λόγω της ανευθυνότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και των δημοτικών αρχών! 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες!,

Η επιτυχία και η μεγάλη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 09/11 ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση. Μετά τη σύσκεψη δεκάδων εκπαιδευτικών σωματείων με αιχμή τις μισθολογικές διεκδικήσεις, αποφασίστηκε νέα απεργία, πανεκπαιδευτική στις 15 Δεκέμβρη, όπου ΚΑΝΕΝΑ σχολείο δεν πρέπει να μείνει ανοιχτό! Αναγνωρίζουμε τη δύναμη της απεργίας και διεκδικούμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα και την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου. Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες άλλων  κλάδων (εργαζόμενοι e-food, οικοδόμοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι κα..) που με ενότητα, αποφασιστικότητα και οργανωμένο απεργιακό αγώνα κέρδισαν ΣΣΕ και αυξήσεις!

 Στις 15 Δεκέμβρη διεκδικούμε:

  • Να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστών εκπαιδευτικών!

  • Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο (δηλ 950 ευρώ καθαρά) και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα.

  • Άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2022.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος! Διεκδικούμε ότι μας έχουν κλέψει! Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις και κλείνουμε τα σχολεία! 


Τα αποτελέσματα των εκλογών στις 10/12, αναλυτικά, είναι τα παρακάτω:


10 Δεκέμβρη 2022

19 Φεβρουαρίου 2022


Ψήφοι

Ποσοστό

Έδρες

Ψήφοι

Ποσοστό

Έδρες

Ψηφίσαντες

184



220



Έγκυρα

178



214



Άκυρα- Λευκά

6



6



Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

48 

26,97%

48

22,43%

2

Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών

77(-23)

43,26%

100

46,73%

3

Ανεξάρτητη Επικοινωνία

26 (-24)    

14,61%

1 (-1)

50

23,36%

2

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

27 (+11)

15,17%

1(+1)

16

7,48%

0



Σάμος, 12 Δεκέμβρη 2022