24 Δεκεμβρίου 2022

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του κρατουμένου που έπεσε στην θάλασσα από το Νήσος Σάμος



 Χωρίς αποτέλεσμα ήταν μέχρι τις 08:30 του Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου 2022, οι έρευνες για τον εντοπισμό και διάσωση του κρατουμένου, ο οποίος για άγνωστο λόγο έπεσε στη θάλασσα από το πλοίο Νήσος Σάμος, ανοικτά των Ψαρών κι ενώ το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ψαρά – Χίος – Μυτιλήνη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοουμένου συνεχίζονται στην θαλάσσια περιοχή 27 ναυτικά μίλια δυτικά της Χίου από δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα παραπλέον σκάφος, αεροσκάφος του λιμενικού και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Το Νήσος Σάμος κατευθύνεται προς το λιμάνι της Χίου, όπου αναμένεται να καταπλεύσει στις 09:30 του Σαββάτου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 06:57

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα διάσωσης για τον εντοπισμό κρατούμενου που έπεσε στη θάλασσα από το πλοίο “Νisos Samos” περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα της 23ης προς  24 Δεκεμβρίου 2022 κι ενώ το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο “Ψαρά – Χίος – Μυτιλήνη”

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο κρατούμενος μεταφέρονταν στη Χίο με μεταγωγή συνοδεία αστυνομικών και για άγνωστο λόγο έπεσε στη θάλασσα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, ξεκίνησε προσπάθεια εντοπισμού του κρατούμενου και διάσωσή του και δόθηκε σήμα για την έναρξη επιχείρησης διάσωσης.

Το πλοίο για δύο ώρες βρίσκεται ακινητοποιημένο ανοικτά των Ψαρών.

Στην έρευνα συμμετέχουν δύο σκάφη του λιμενικού δύο παραπλέοντα πλοία ενώ θα σηκωθεί και ελικόπτερο Super Puma.

https://astraparis.gr/