7 Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση για την αστυνομική βία

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΕΠΑΜ

14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι εγκληματικές ενέργειες της αστυνομίας κατά πολιτών, και δη νεαρών ατόμων, συνεχίζονται αμείωτες. Είτε με εσκεμμένη χρήση πυροβόλων όπλων κατά άοπλων νεαρών, είτε με ακούσια αλλά ξεκάθαρη ευθύνη των αστυνομικών, οι δράστες όχι μόνο δεν έχουν επιπτώσεις, αλλά είναι φορές που επιβραβεύονται κιόλας από τους θεσμικά εντεταλμένους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ή «πέφτουν στα μαλακά» από την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, όπως ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου που κυκλοφορεί ελεύθερος, έχοντας δηλώσει μάλιστα αμετανόητος για την πράξη του. 


Χθες ήταν ο πυροβολισμός στο κεφάλι εν ψυχρώ του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, επειδή έκανε το «ειδεχθές έγκλημα» να μην πληρώσει 20 ευρώ βενζίνη. Προχθές ο θάνατος του 16χρονου ποδηλάτη που χτυπήθηκε από όχημα της αστυνομίας, και πάλι στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να αναφερθεί τίποτα για διαθεσιμότητα ή άλλες επιπτώσεις των δραστών αστυνομικών. Αντιπροχθές ο φόνος του 18χρονου στο Πέραμα, τους φονείς του οποίου έσπευσαν να επιβραβεύσουν δημοσίως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Ανάπτυξης, ίσως γιατί, παρά τις 36 σφαίρες με τις οποίες γάζωσαν τελείως αναίτια τη συνοικία, κατάφεραν να μην προκαλέσουν σωρεία άλλων θυμάτων! Και η λίστα παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών δεν έχει τελειωμό, γυρίζοντας το χρόνο προς τα πίσω. 
Από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει επιτραπεί η πλήρης ασυδοσία στην αστυνομία και τις μονάδες καταστολής, πιστός ίσως εγγυητής της ρήσης και της πολιτικής του πατέρα του κατά την δική του πρωθυπουργία, όταν είχε απευθυνθεί προς τα ΜΑΤ και την αστυνομία λέγοντάς τους «Το κράτος είστε εσείς»! Με συνέπεια η ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίζει να αυθαιρετεί και να κάνει επίδειξη της εξουσίας της, με όποιον τρόπο μπορεί. Την ώρα που η κυβέρνηση κοροϊδεύει κατάμουτρα τον κόσμο με τα αστεία μέτρα ανάσχεσης της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης, αφήνει ελεύθερη την ελληνική αστυνομία να δρα ανεξέλεγκτα σαν σερίφης στην άγρια δύση, γιατί ξέρει ότι κανείς τους δεν θα τιμωρηθεί. 
Οι συνέπειες της νοοτροπίας και της δράσης τους αυτής είναι παρεπόμενες, ιδίως όταν το τελευταίο κρούσμα με τον νεαρό που χαροπαλεύει μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε, συνέβη ακριβώς στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τα έκτροπα που σημειώνονται απόψε (6/12/22) στους δρόμους των μεγαλουπόλεων, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της ασύδοτης βίας που προκαλείται από τους «Ράμπο» του υπουργείου της δήθεν «προστασίας του πολίτη». Ο αυταρχισμός της αστυνομίας που προηγήθηκε, έδωσε την αφορμή στο παρακράτος να κάνει έκδηλη για άλλη μια φορά την παρουσία του με τις καταστροφές της περιουσίας αθώων πολιτών. Έτσι ώστε η οργή του κόσμου να στραφεί κατά των διαδηλώσεων συμπαράστασης στα θύματα, και όχι κατά της άφρονης αστυνομικής βίας που σημειώθηκε σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Και με το άλλοθι αυτό, να δοθεί η ευκαιρία στο καθεστώς να εντείνει τα μέτρα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας. 
Καλούμε όλο τον δημοκρατικό και πατριωτικό κόσμο της χώρας, να σταθεί δίπλα στον κάθε φτωχοδιάβολο που κυνηγιέται από την κρατική συμμορία και να γίνουμε το ποτάμι που θα φέρει την αλλαγή που έχει τόσο πολύ ανάγκη η πατρίδα μας.
Καλούμε τη νεολαία της χώρας και τον κάθε πολίτη, να βάλει το σπίρτο που θα αναζωπυρώσει τη φλόγα της ανατροπής, που θα βάλει τέλος στη χούντα του Μητσοτάκη, της ΝΔ και συνολικά στο καθεστώς υποτέλειας, βίας και αυταρχισμού που βιώνουμε.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2022
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ