1 Νοεμβρίου 2022

Η αντιπεριφερειάρχης Σουλτάνα Ανδρεάδου επιβεβαιώνει τα περί «ανεπιθύμητων» που διαδραματίστηκαν στην κομματική σύσκεψη στη Σάμο

 

«Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τυγχάνει της αποδοχής στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (…) Εξακολουθώ να είμαι ΝΔ γιατί πιστεύω στα ιδανικά και στις αρχές που πρεσβεύει & κανείς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται από όποια θέση κι αν βρίσκεται στα στελέχη του κόμματος με τέτοιο άκομψο τρόπο που δεν συνάδει με αυτές τις αρχές» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Σουλτάνα Ανδρεάδου που είχε εκλεγεί ωστόσο με την παράταξη Καλογήρου , πριν ανεξαρτητοποιηθεί και ενταχθεί στην περιφερειακή αρχή Μουτζούρη. Η κ. Ανδρεάδου, με δήλωσή της στο «Ε» επιβεβαίωσε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, περί ανεπιθύμητων περιφερειακών συμβούλων και συνεργατών με την περιφερειακή αρχή Μουτζούρη, στην κομματική σύσκεψη που διοργανώθηκε στη Σάμο με την παρουσία κεντρικού κλιμακίου της ΝΑ υπό τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη.  

Σε άρθρο μάλιστα σαμιώτικης ιστοσελίδας σημειώνεται ότι ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα την Σάμο, στην αίθουσα του ΕΟΣ Σάμου, ζήτησε από τους θεσμικά εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους, οι οποίοι ανήκουν στην παράταξη του Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη να αποχωρήσουν από την σύσκεψη. Έτσι αποχώρησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Πανουράκης και Σουλτάνα Ανδρεάδου καθώς και η Άννα Ζέπου - Αξιώτη, άμισθη σύμβουλος κοινωνικής μέριμνας Π.Ε Σάμου, , ενώ είναι εγγεγραμμένα μέλη της ΝΔ.  

Η Σαμιώτικη ιστοσελίδα, που προφανώς διάκειται φιλικά προς την περιφερειακή αρχή, χαρακτηρίζει το περιστατικό «προσβλητικό και πρωτοφανές για τα πολιτικά δρώμενα της Σάμου».  

Ανδρεάδου: «Δεν μετανιώνω που είμαι στο πλευρό του Κώστα Μουτζούρη» 

Η κα Ανδρεάδου στην δήλωσή της στο «Ε» τόνισε ότι στην αίθουσα εκτός από τα στελέχη της δημοτικής οργάνωσης της ΝΔ ήταν και αρκετοί πολίτες, απλά μέλη του κυβερνώντος κόμματος , επισημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο, ότι δεν δικαιολογείτο η αποπομπή τους από την αίθουσα. Παράλληλα τόνισε ότι προηγήθηκε της παρουσίας τους στην αίθουσα πρόσκληση σε εκείνη και τον κ. Πανουράκη.  

«Δεν μετανιώνω που είμαι στο πλευρό του Κώστα Μουτζούρη», είπε χαρακτηριστικά στην δήλωσή της επισημαίνοντας ότι ως προς τον πολιτικό της προσανατολισμό παραμένει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Καταλήγοντας στις δηλώσεις της στο «Ε» η κα Ανδρεάδου τόνισε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνάδουν με το πνεύμα ομόνοιας και ομοψυχίας που θα πρέπει να διακρίνει τους πολιτικούς - ανεξαρτήτως βαθμίδος- οι οποίοι στο επίκεντρο της στρατηγικής τους έχουν την επίλυση των προβλημάτων των Βορειοαιγαιπελαγιτών.  

Σε επικοινωνία του «Ε» με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη, που εκλέχτηκε με την παράταξη Μουτζούρη, που και αυτός κλήθηκε να αποχωρήσει από την κομματική σύσκεψη, ο τελευταίος δεν θέλησε να προχωρήσει σε καμία δήλωση.  

Μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες 

Το παραπάνω περιστατικό, όπως και να το κάνουμε, στέλνει ένα σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, ότι ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης δεν είναι αποδεκτός για το κυβερνών κόμμα, ως επιλογή που θα στηρίξει η ΝΔ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Και το ενδεχόμενο αυτό, όπως όλες οι πληροφορίες ήθελαν, ήταν το πιθανότερο, αφού παρά τις προσπάθειες που κατά καιρούς έκανε ο κ. Μουτζούρης να προσεγγίσει το Μαξίμου και να έχει τη στήριξη της ΝΔ, βρήκε «τοίχο πόρτα». Ωστόσο αυτό που εξέπληξε, ακόμη και στους παροικούντες την νεοδημοκρατική Ιερουσαλήμ, ήταν ο χρόνος και ο τρόπος που επιλέχθηκε για να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Κ. Μουτζούρης δεν είναι ο «εκλεκτός» της ΝΔ για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ότι δεν είναι αποδεκτοί ως κομματικά στελέχη και όσοι συνεργάστηκαν ή συνεργάζονται με την περιφερειακή αρχή. Γιατί με δεδομένο το γεγονός ότι οι εθνικές εκλογές προηγούνται των αυτοδιοικητικών , όλοι ανέμεναν οι οριστικές αποφάσεις για τις αυτοδιοικητικές στηρίξεις να μετατεθούν μετά από αυτές, ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσαρέσκειες και αντιδράσεις που θα μπορούσαν να διχάσουν την εκλογική βάση του κυβερνώντος κόμματος. Γι αυτό και προκάλεσε αίσθηση αυτό το περιστατικό, με την παρουσία μάλιστα του κορυφαίου κομματικού στελέχους της ΝΔ, του Παύλου Μαρινάκη , που προφανώς δεν λειτούργησε αυθαίρετα , αλλά έχοντας επίγνωση των προθέσεων του κυβερνώντος κόμματος και ασφαλώς και του ίδιου του προέδρου του Κ. Μητσοτάκη.  

Προκάλεσε αναταραχή και στη Λέσβο 

Πάντως απ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το περιστατικό στη Σάμο φαίνεται να προκάλεσε αναταραχή στο «στρατόπεδο» Μουτζούρη και στη Λέσβο και έβαλε σε σκέψεις τοπικούς παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος σε ότι αφορά τις επιλογές τους για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Απ ότι φαίνεται θα κληθούν να επιλέξουν την συστράτευση με τον κ. Μουτζούρη ή την κομματική ιδιότητα και τις επιλογές του κυβερνώντος κόμματος, δεδομένου ότι η ηγεσία της ΝΔ , τουλάχιστον σε ότι αφορά την Περιφέρεια, δεν δείχνει να το αντιμετωπίζει «χαλαρά» σε ότι έχει να κάνει με την στήριξη των επιλογών της. Αλλωστε και κατά την επίσκεψη του γραμματέα της ΝΔ Π. Μαρινάκη πριν από κάποιους μήνες στη Λέσβο, είχε κάνει σαφές και τότε στην κομματική σύσκεψη που έγινε στο «Ηλιοτρόπιο» ότι δεν θα έχουν θέση στη ΝΔ όσοι δεν προτίθενται να στηρίξουν τις επιλογές της. Τότε βέβαια, παρόλο που στη σύσκεψη αυτή, συμμετείχαν και στελέχη της περιφερειακής αρχής Μουτζούρη και συνεργάτες της, δεν υπήρχε απόπομπή τους, όπως συνέβη στη Σάμο, προφανώς γιατί την περίοδο αυτή ήταν ακόμη «θολό» το τοπίο σε σχέση με τον κ. Μουτζούρη. Κάτι που φαίνεται να ξεκαθάρισε στη συνέχεια, ότι δηλαδή ο νυν περιφερειάρχης δεν πρόκειται να στηριχθεί από το κυβερνών κόμμα, γι αυτό και όσα συνέβησαν στη Σάμο. 

Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι το «αντάρτικο» και η στάση του Κ. Μουτζούρη για το μεταναστευτικό- και όχι μόνο- έπαιξε το ρόλο της ώστε να μην είναι στις επιλογές του κυβερνώντος κόμματος ο νυν περιφερειάρχης και τώρα που πλησιάζει η ώρα των «χρισμάτων» και των στηρίξεων η κάθε πλευρά κάνει τις κινήσεις της για να στηρίξει τις επιλογές της. Το επόμενο διάστημα ενδεχομένως να έχουμε πιο καθαρή εικόνα, αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον έναν ή άλλο τρόπο, θα κληθούν να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους. Και το περιστατικό της Σάμου σε αυτή τη «λογική» κινείται, αν και πολλοί ανέμεναν το ξεκαθάρισμα των «λογαριασμών» μετά τις εθνικές εκλογές και όχι από τώρα. Προφανώς γιατί δρομολογούνται εξελίξεις που δεν μπορούν να περιμένουν. Ίδωμεν! 

ΠΗΓΗ https://www.emprosnet.gr/