6 Νοεμβρίου 2022

Αφέθηκε ελεύθερος από τους Τούρκους ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστας! – Εξευτελίστηκε η χώρα



 Η κυβέρνηση στον ευτελισμό του περιφερειάρχη απάντησε... «να μην το ξανακάνουν»!
Τον δρόμο του γυρισμού για την Θεσσαλονίκη έχει πάρει παραμένοντας όμως επί του πλοίου, μετά την τουρκική άρνηση άδειας εισόδου, ο περιφερειάρχης στην Σμύρνη αφού πρώτα τον είχαν υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας επί 6 ώρες.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κρατείται στο λιμάνι της Σμύρνης από τις τουρκικές αρχές με διάφορες προφάσεις σε μια ακόμα προσπάθεια των Τούρκων να εξευτελίσουν την Ελλάδα και την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη να βλέπει άπραγη τις ταπεινώσεις.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης το πρωί του Σαββάτου (05.11.2022) με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα τουρκικά παράλια, για να προεδρεύσει διάσκεψης, ωστόσο βρέθηκε κρατούμενος χωρίς καμία αιτία και το ΥΠΕΞ μετά από τόσες ώρες να λέει… να μην το ξανακάνουν σε μια ανακοίνωση αμηχανίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Τζιτζικώστας, όταν κατέβηκε από το πλοίο στο λιμάνι της Σμύρνης, περικυκλώθηκε από Τούρκους αστυνομικούς, που του ζήτησαν να τους ακολουθήσει σε κάποιο χώρο της λιμενικής Αρχής.
Εκεί, αφού κρατήθηκε για αρκετές ώρες, χωρίς να μπορεί να πει κανείς με σιγουριά με ποια πρόφαση, οι Τούρκοι, αφού δεν του έδωσαν σαφείς εξηγήσεις για την περιπέτεια στην οποία τον υπέβαλλαν, τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί ξανά στο καράβι και να αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη.
Από το περιβάλλον του περιφερειάρχη, και προσπαθώντας να αιτιολογήσουν την συμπεριφορά του καθεστώτος του Ερντογάν, πιθανολογούν ότι οι Τούρκοι θορυβήθηκαν από τις τοποθετήσεις του κ. Τζιτζικώστα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου λέγοντας: «Σήμερα από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία στείλαμε ένα πανίσχυρο μήνυμα: Η Ελλάδα δεν φοβάται τίποτα και κανέναν».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.
Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ https://www.pronews.gr/