7 Νοεμβρίου 2022

Στεγαστικό επίδομα από το Δήμο Ρόδου σε αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς !

 

Η εξεύρεση λύση στο πρόβλημα της στέγασης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τον αντιδήμαρχο και αναπληρωτή δημάρχου κ. Στράτο Καρίκη.

Εξετάστηκαν διάφορες λύσεις.  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση  η αμεσότερη λύση θα είναι η παροχή ενός στεγαστικού επιδόματος σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς με επιχορήγηση από τον Δήμο.

Ο κ. Καρίκης δεσμεύτηκε να αναφέρει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τη λήξη του έτους, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η εξασφάλιση της επιχορήγησης στον προϋπολογισμό του νέου έτους. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και παρευρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση με τον Υπεύθυνο θεμάτων παιδείας κ. Ευστράτιο Καρίκη, την Παρασκευή 4-11-2022.

Κατά τη διάρκεια του  ραντεβού με τον κ. Καρίκη καταφέραμε να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση, αναφέροντας βιωματικά παραδείγματα δυσμενών καταστάσεων που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων όσον αφορά τη στέγαση. Προτάθηκαν λύσεις από τους ίδιους τους συναδέλφους προκειμένου να βρεθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα και με τη σειρά του ο κ. Καρίκης ανέλυσε το πόσο είναι εφικτή η κάθε μία από αυτές τις προτάσεις και γιατί.

Εν τέλει καταλήξαμε στο ότι η αμεσότερη λύση θα είναι η παροχή ενός στεγαστικού επιδόματος σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς με επιχορήγηση από τον Δήμο. Ο κ. Καρίκης δεσμεύτηκε να αναφέρει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τη λήξη του έτους, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η εξασφάλιση της επιχορήγησης στον προϋπολογισμό του νέου έτους. Παρ’ όλα αυτά, αναφέρθηκε πως θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο μίσθωσης κάποιας ξενοδοχειακής μονάδας για τη διευκόλυνση συναδέλφων στον ερχομό τους στο νησί ή ακόμα και στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου ορισμένοι αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους λόγω τουριστικής περιόδου.

Αυτή η συνάντηση είναι η τρανταχτή απόδειξη πως όταν κινούμαστε συλλογικά, χωρίς διαχωρισμούς, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίαςκαι διαβίωσης όλων μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ο στόχος μας εξακολουθεί να είναι η ενεργή συμπαράσταση όλων των Σωματείων, όπως και η επιθυμία μας είναι να στηρίζουν τις προσπάθειες των αναπληρωτών όλοι οι σύλλογοι. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων Ρόδου που παρευρέθηκαν στη συνάντηση και μας στήριξαν.

Συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε όσα μας αξίζουν και όσα διασφαλίζουν την ομαλή διεκπεραίωση του επαγγέλματος μας. Κάθε βήμα μας δίνει ελπίδα να προχωρήσουμε μπροστά ακόμα πιο δυναμικά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!

ΠΗΓΗ https://www.skyrodos.gr/