4 Νοεμβρίου 2022

Η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στη Λέσβο

 

Η επιχειρηματικότητα σε σχέση με τον πόλεμο στην Ευρώπη, την ενεργειακή κρίση αλλά και την εθνική ασφάλεια αποτελεί το αντικείμενο της ομιλίας του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Ιωάννη Μασούτη, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που διεξάγεται 4 και 5 Νοεμβρίου στη Λέσβο.


«Είναι πολύ σημαντικό και ταυτόχρονα πολύ τιμητικό να φιλοξενήσουμε στο νησί μας την Γενική Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Εκπρόσωποι 59 Επιμελητηρίων της χώρας – και όχι μόνο - θα επισκεφτούν την Λέσβο για τις ανάγκες της Γενικής Συνέλευσης. Οι σύνεδροι και οι συνοδοί τους καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας θα γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του» είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Ευάγγελος Μυρσινιάς και πρόσθεσε: «Από την άλλη αποτελεί μια καλή ευκαιρία να επικοινωνήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νησιωτική επιχειρηματικότητα και με αυτόν τον τρόπο να επιδιώξουμε και να πιέσουμε με γνώμονα να βρεθούν λύσεις σε αυτά, από τους πολιτικούς παράγοντες και φορείς που θα παραβρεθούν στην Γενική Συνέλευση». Η μόνιμη επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά & το μεταφορικό ισοδύναμο είναι ενδεικτικό παράδειγμα των αιτημάτων που θα απευθύνονται στα στελέχη της κυβέρνησης.


Το πρόγραμμα


Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης Μελών της ΚΕΕΕ στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου, η οποία αφορά αποκλειστικά τα μέλη των Επιμελητηρίων.


Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Ιωάννης Μασούτης, θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Ενεργειακή κρίση - πόλεμος στην Ευρώπη και εθνική ασφάλεια: πως αντιμετωπίζει το επιχειρείν την κατάσταση;», ενώ η ομιλία που θα πραγματοποιηθεί από την Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου - ΕΤΑΛ Α.Ε. έχει τίτλο «Τοπική αναπτυξιακή στρατηγική με όραμα - η προσέγγιση LEADER». Οι εργασίες, θα ξεκινήσουν στις 9:30 το πρωί - και η εκδήλωση αυτή είναι ανοιχτή στο κοινό- περιλαμβάνουν τοποθέτηση από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, Ευάγγελο Μυρσινιά και τοποθετήσεις προέδρων άλλων επιμελητηρίων της χώρας καθώς και επισήμων.


Και στην γιορτή του Κάστανου


Εκτιμάται ότι στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης θα επισκεφτούν την Λέσβο περί τα 240 άτομα που θα έχουν την χαρά να γνωρίσουν τις ομορφιές της Λέσβου και θα επισκεφτούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Μονή του Αγίου Ραφαήλ, τον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής κά.


Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει επίσκεψη, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο Μουσείο Θεοφίλου και Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade και ακολούθως επίσκεψη στην Αγιάσο όπου την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Γιορτής του Κάστανου.


Σημειώνεται ότι -με μέριμνα του Επιμελητηρίου Λέσβου- δημιουργήθηκε ως κεντρικό σημείο αναφοράς στο διαδίκτυο η σελίδα www.keeelesvos2022.gr. Η εν λόγω σελίδα θα είναι δυναμική και θα ενημερώνεται συνεχώς για οποιαδήποτε εξέλιξη ή πιθανή αλλαγή στον προγραμματισμό. Παράλληλα, όλοι οι σύνεδροι μπορούν να χρησιμοποιούν το #keeelesvos2022, στις αναρτήσεις τους με θέμα τη Γενική Συνέλευση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.