10 Νοεμβρίου 2022

Διπλή πανήγυρη στους Ταξιάρχες Περιστερίου (Μάσχα).Χειροτονία του Σάμιου Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου ,πατήρ Ειρηναίου Γεροντή .ΑΞΙΟΣ

 
Διπλή η γιορτή και χαρά στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου (Μάσχα), καθώς εκτός από την πανήγυρη του ναού για την Σύναξη των Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων, σήμερα το πρωί τελέστηκε και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, π. Ειρηναίου Γεροντή.
Στον όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Βασίλειος του Παντριαρχείου Αλεανδρείας, ενώ στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ, με την συμμετοχή επίσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κανάγκας κ. Χαρίτωνα και του οικείου Μητροπολίτη κ. Γρηγορίου ο οποίος τέλεσε και την χειροτονία του νέου πρεσβυτέρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γρηγόριος αναφερόμενος στόν νέο πρεσβύτερο μίλησε για τα χαρίσματα στην Εκκλησία και ιδιαίτερα στο χάρισμα της ιερωσύνης. “Το χάρισμα της ιερωσύνης σε κάποιους δόθηκε. οὐ πάντες χωροῦσι τὸν λόγον τοῦτον, ἀλλ᾿οἷς δέδοται. 

Χάρισμα σημαίνει δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Αν το πάρουν κάποιοι στους οποίους δεν δόθηκε το χάρισμα της ιεροσύνης τότε αυτό γίνεται ταλαιπωρία για τους ίδιους αλλά και για τους πιστούς και γενικότερα την κοινωνία. Αν το πάρουν αυτοί στους οποίου δόθηκε τότε το γεγονός αυτό είναι χαρά, ευλογία και ευεργετούνται όσοι βρίσκονται μέσα στην Εκκλησία. Γεννήθηκες και μεγάλωσες από μικρό παιδί μέ την προοπτική της ιεροσύνης και ο Θεός πότιζε με την χάρη Του αυτή την προοπτική. Ο Θεός σε διάλεξε εκ κοιλίας μητρός και σε οδήγησε να λάβεις το χάρισμα της ιεροσύνης που προσφέρει το Άγιο Πνεύμα”.

Τέλος ο κ. Γρηγόριος κάλεσε τον νέο ιερέα να ζει με ταπείνωση την ιερατική του διακονία ως χάρισμα που δόθηκε από τον Θεό. Πριν το Διευχών  του απένειμε το οφφικιο του Αρχιμανδρίτη, ενώ προεχείρισε σε πρωτοπρεσβυτέρους τον προϊστάμενο του Ναού π. Παναγιώτη Λουλαδάκη και τον π. Θεόδωρο Ασημακόπουλο.






ΠΗΓΗ https://arxon.gr/