Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τιμώμενη περιοχή, με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη να εγκαινιάζει την έκθεση - γιορτή. Για 5 μέρες (Τετάρτη, 2 - Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022), από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, οι απόδημοι και οι φίλοι των νησιών στην Αθήνα, θα μπορούν να θαυμάσουν, να γευθούν και να αγοράσουν, τα εκλεκτά μελισσοκομικά και διατροφικά προϊόντα των παραγωγών από το Βόρειο Αιγαίο, αλλά και από όλη την Ελλάδα !!! Αναλυτικά:
Η πιο «γλυκιά» γιορτή έρχεται στις 2 Νοεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου.
Η 6η Γιορτή Μελιού και τοπικών προϊόντων έρχεται στο Ζάππειο από τις 2 έως τις 6 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. 50 μελισσοκόμοι και 20 παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων δίνουν ραντεβού στον πιο όμορφο και κεντρικό κήπο της Αθήνας, παρουσιάζοντάς μία μεγάλη γκάμα από σπάνιες ποικιλίες μελιού και ιδιαίτερες γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 18:00 από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού τομέα Αθηνών Γεώργιο Δημόπουλο και από τον Περιφερειάρχη της τιμώμενης περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κεράσματα από νόστιμες συνταγές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της ορεινής Τριχωνίδας.
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 18.00 ο πολιτιστικός σύλλογος “Οι φίλοι του μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας” σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας, μέσα από το οποίο θα γνωρίσουμε τις ομορφιές και τις νοστιμιές της Ορεινής Τριχωνίδας. Αλμυρές και γλυκές παρασκευές της παράδοσης και νέες συνταγές συναντιούνται στην 6η Γιορτή Μελιού για να γνωρίσουμε γευστικά μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Ελλάδας.
Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 18.00, υπό την επιμέλεια της Executive Chef Τζένης Παλαιολόγου, μαγείρισσες και Chef από την τιμώμενη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μας ταξιδεύουν με αλμυρές και γλυκές συνταγές, σε γευστικούς προορισμούς από τα νησιά, παρουσιάζοντας λαχταριστά τοπικά εδέσματα με βάση το μέλι. Το Σάββατο 5/11 οι Chef Απόστολος Κυριακόπουλος, Αλεξανδρής Ευστάθιος και ο Καμινιώτης Κωνσταντίνος μας ετοιμάζουν χοιρινά Φιλετίνια με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι, Μελόπιτα Σίφνου, Popsticks και Καριόκες μελιού σε ένα ταξίδι γεύσεων που θα ξεκινήσει στις 18.00.
Την Κυριακή 6 /11 The Bee Camp Η εκπαιδευτικός Νατάσα Σπινθουράκη μας προσκαλεί να γίνουμε μέλισσες για μέρα και να γνωρίσουμε τον ασυναγώνιστο κόσμο της κυψέλης . Τί σχέση έχει μια μέλισσα με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι; Και θα υπήρχαν αμύγδαλα αν δεν υπήρχαν μέλισσες; Οι απαντήσεις θα δοθούν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ώρα 11.00-12.00 στο παιδικό εργαστήρι Γύρη Γύρη Όλοι. Σας προσκαλούμε όλους και δίνουμε ραντεβού στην πιο γλυκιά γιορτή της πόλης 2 έως 6 Νοεμβρίου Ωράριο: 10:00 – 21:00,
Ελεύθερη είσοδος Υπό την Αιγίδα
Τιμώμενη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου