4 Σεπτεμβρίου 2022

Τούρκος σύμβουλος απειλεί με πόλεμο για τα κοιτάσματα σε Αιγαίο/A.Μεσόγειο-Κύριος στόχος της Άγκυρας είναι ο αγωγός East Med



 Ο Eastmed επιστρέφει και φουντώνει η κόντρα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο
Η αμυντική συμφωνία Ελλάδος-Αιγύπτου που υπογράφθηκε πρόσφατα μεταξύ του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κ. Φλώρου και του Αιγύπτιου ομολόγου του, σε συνδυασμό με την  ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών ( εταιρεία Κοπελούζου), κτύπησε σαν ηλεκτρικό ρεύμα την τουρκική πολιτική ελίτ.

Η Τουρκία μέσω ειδικών και ινστιτούτων, μας απειλεί ουσιαστικά ότι δεν θα μας αφήσει να εκμεταλλευθούμε τα κοιτάσματα μας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, ενώ προβάλει σαφείς απειλές και για τον αγωγό East Med.

Ο Τούρκος σύμβουλος και καθηγητής σε πανεπιστήμιο των Κατεχομένων στην Κύπρο Ata ATUN, ανέφερε αποκαλύπτοντας της σαφείς προθέσεις του καθεστώτος Ερντογάν:  

“Εδώ και πολύ καιρό, η Ελλάδα αισθάνεται πολύ άβολα αφού υποβαθμίζεται η θέση της στην περιοχή, αγνοείται και δεν  θεωρείται αξιοσέβαστο κράτος.

Η πρόσφατη ανάδειξη της Τουρκίας ως παγκόσμιου παράγοντα έχει βλάψει σοβαρά το ηθικό των Ελλήνων πολιτικών και τα σχέδιά τους για απαξίωση της Τουρκίας.

Η πρώτη τους προσπάθεια ήταν, να προκαλέσουν προβλήματα και να εισέλθουν σε ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία, έχοντας μαζί τους τις ΗΠΑ και την ΕΕ, με σκοπό να εκδιώξουν την Τουρκία από το Αιγαίο, εξοπλίζοντας τα νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές, και αψηφώντας τη Συμφωνία της Ζυρίχης.

Άλλες πρωτοβουλίες που ακολούθησαν είναι η ενεργοποίηση του πυραυλικού συστήματος S-300 κατά των τουρκικών αεροσκαφών.

Ο σκοπός των Ελλήνων σε αυτή την περίπτωση ήταν ξεκάθαρος, και αφορούσε την δημιουργία έντασης με την Τουρκία.

Στην συνέχεια θα ξεκινούσε ένας πόλεμος, και ως αποτέλεσμα αυτού ή θα είχαμε μια σύγκρουση Τουρκίας-Δύσης,  αναγκάζοντας την Τουρκία να ενεργοποιήσει τους S-400.

Ωστόσο, το βεληνεκές του νέου πυραύλου μας SİPER Blok-1, που είναι πιο εξελιγμένο από τους S-400, και η Ελλάδα ξεχνά ότι θα στοχοποιηθεί TAF το 2023, όταν ο πύραυλος αυτός θα είναι έτοιμος.

Το νέο τουρκικό σύστημα αεράμυνας έχει τη δύναμη και τον εξοπλισμό να εντοπίσει άμεσα ένα μαχητικό αεροσκάφος που απογειώνεται από ελληνικά αεροδρόμια και να το καταρρίψει  στη μέση του Αιγαίου.

Επίσης η Τουρκία διαθέτει σήμερα δύο πλοία σεισμικών ερευνών και τέσσερα πλοία γεωτρήσεων βαθέων υδάτων.
Το πολεμικό ναυτικό της αποτελείται από νέα πλοία εξοπλισμένα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές συσκευές.
Εννοείται ότι διαθέτει και το ισχυρότερο ναυτικό στην περιοχή.

Ως γνωστόν, η στρατηγική και ο απώτερος στόχος της Ελλάδας είναι η κατάληψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και η ίδρυση μιας “αυτοκρατορίας” φυσικού αερίου, το οποίο θα μεταφέρεται στην Ευρώπη υπό την ελληνική κυριαρχία.

Βλέποντας την Τουρκία ως το μόνο εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο, η Ελλάδα προσπαθεί να εξαλείψει την χώρα μας για να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Σύμφωνα με αυτόν τον στόχο, η Ελλάδα, που προτιμά να ξεκινήσει δημιουργώντας ένταση, θέλει να σαμποτάρει όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει η Τουρκία για την παγκόσμια ειρήνη, ειδικά στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, και να δυσφημήσει την χώρα μας.

Πρόθεσή των Ελλήνων είναι να προκαλέσουν άδικα προβλήματα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, και να βάλουν την Τουρκία απέναντι σε «Δύση» ΕΕ και ΗΠΑ.

Εκμεταλλευόμενοι οι Έλληνες αυτή την κρίση, θα “αναγκάσουν”  ένα τμήμα του τουρκικού ναυτικού να αναπτυχθεί στο Αιγαίο, και ένα άλλο τμήμα στην Ανατολική Μεσόγειο για να αντισταθεί στις εσκεμμένες προκλήσεις της Ελλάδας.

Η Ελλάδα επιθυμεί συγκεκριμένα:

1. Να αποδυναμώσει την προστασία της «Γαλάζιας Πατρίδας» χωρίζοντας στα δύο το Τουρκικό Ναυτικό.

2. Να συνάψει συμμαχίες με τα περιφερειακά κράτη που βρίσκονται σε εχθρότητα ή διαφωνία με την Τουρκία σε μια λογική που βασίζεται στην εχθρότητα προς την χώρα μας.

3. Να περικυκλώσει και να ακινητοποιήσει την Τουρκία κατά μήκος των ακτών του Αιγαίου και της Μεσογείου και να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, η στρατηγική της Ελλάδας για την Ανατολική Μεσόγειο είναι μάλλον ανεπιτυχής. Οι σχέσεις μας με ΗΑΕ, Σαουδικής Αραβίας, Ισραήλ και Αιγύπτου, άλλαξαν ξαφνικά κατεύθυνση.

Με την υποστήριξη της Γαλλίας και των ΗΠΑ, ο ρόλος που προσπάθησε να αναλάβει η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μάταιος λόγω των κινήσεων της Τουρκίας.

Ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας είναι μάταιες και ότι οποιαδήποτε προσπάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν θα εμπλέξει την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους δεν θα είναι επιτυχής, και η Ελλάδα θα το καταλάβει άμεσα”, καταλήγει ο ίδιος απειλώντας την χώρα μας.

Ο φόβος των Τούρκων είναι ότι όλα τα μεγάλα σχέδια στην Α.Μεσόγειο, δεν συμπεριλαμβάνουν την χώρα τους, ενώ βλέπουν ότι χάνουν το ενεργειακό παιχνίδι μαζί με την υποστήριξη των ΗΠΑ, για αυτό και η όποια αντίδραση τους θα λάβει χώρα πριν την υλοποίηση του αγωγού East Med, με σκοπό να δημιουργηθούν τετελεσμένα.


ΠΗΓΗ https://www.pentapostagma.gr/