9 Σεπτεμβρίου 2022

Πολιτική προστασία και η προεκλογική επιφοίτηση του κ.Μουτζούρη Η πρόσκληση Μουτζούρη σε Μπένο είναι έμπρακτο ενδιαφέρον ή προεκλογική επιφοίτηση;
 
Από δημοσιεύματα των ΜΜΕ μάθαμε ότι ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης έχει προσκαλέσει τον κ .Μπένο για να τον συμβουλέψει στο τι μπορεί να κάνει για την «ανάταξη» της περιοχής των Βατερών. Ταυτόχρονα και προ ημερησίας μπήκε προς συζήτηση στην χτεσινή Οικονομική Επιτροπή το θέμα της αντίστοιχης δαπάνης μετακίνησης.
 
Έχει ενδιαφέρον ότι ο κ. Μουτζούρης ανακαλύπτει τώρα και εντελώς επιλεκτικά ότι «…μεταξύ άλλων, στους σκοπούς της Περιφέρειας έγκειται και η αντιμετώπιση των καταστροφών καθώς και η αποκατάσταση των ζημιών από φυσικές καταστροφές» όπως διατυπώνει στο αίτημα του προς την Οικονομική Επιτροπή . Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών σε όσα έλεγε και έκανε μέχρι χτες ή για μια ακόμη προεκλογική επιφοίτηση- εμπαιγμό των κατοίκων της περιοχής; 
 
Να  θυμίσουμε ότι έχει περάσει ήδη  ενάμισης  χρόνος από την σχετική απόφαση του Περιφερειακού μας  Συμβουλίου για την σεισμόπληκτη Σάμο και ακόμα  περιμένουμε τον κ . Περιφερειάρχη,  εφαρμόζοντάς την , να ηγηθεί της επίσκεψης στα αρμόδια και συναρμόδια Υπουργεία στην Αθήνα και στα επιτελεία των κομμάτων στη Βουλή  μαζί  με τους επικεφαλής των αυτοδιοικητικών συνδυασμών  για να διεκδικήσουμε την ανασυγκρότηση του νησιού με στρατηγικό σχέδιο και προοπτική, όπως και την επίλυση των προβλημάτων της σεισμόπληκτης από το 2017  Βρίσας.
 
Μέχρι χτες ο κ .Μουτζούρης απαντούσε ότι η Περιφέρεια είχε κάνει το καθήκον της με βάση τις αρμοδιότητες της και ότι τα υπόλοιπα είναι δουλειά του κράτους.
Να θυμίσουμε ότι η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στις 22/4/2021 με καλεσμένους τον κ. Μπένο , τον κ. Μπελαβίλα και τους τοπικούς φορείς της Σάμου πραγματοποίησε σχετική διαδικτυακή συζήτηση για την επόμενη μέρα του σεισμού στο νησί και μία από τις προτάσεις μας- που προήλθε από την παραπάνω συζήτηση- μορφοποιημένη από τον καθηγητή Ν. Μπελαβίλα και το ΕΜΠ - με κύριο αποδέκτη  τον κ. Μουτζούρη   για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση σωτηρίας του παραδοσιακού οικισμού του  Άνω Βαθέος Σάμου που ο σεισμός ήρθε να επιβαρύνει την προ-υφιστάμενη δημογραφική του συρρίκνωση,  δεν είχε καλύτερη τύχη.
 
Ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχουμε δηλώσει ότι πολιτευόμαστε με γνώμονα τα συμφέροντα των κατοίκων των νησιών μας. Δεν μπορούμε όμως να καταπιούμε αμάσητο τον εμπαιγμό που επιχειρείται. Γι αυτό θα παρακολουθούμε στενά και επί του πρακτέου τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες του κ. Μουτζούρη. Δεν ξεχνάμε ότι τα Περιφερειακά Συμβούλια, που έγιναν σε Ικαρία και Λήμνο ως δήθεν ένδειξη ενδιαφέροντος της Περιφερειακής Αρχής προς τα δύο αυτά νησιά, κατέληξαν σε φιάσκο χωρίς καμία δέσμευση. Το αντίθετο μάλιστα . Η συνεδρίαση της Λήμνου συνοδεύτηκε από τη παραίτηση του κ. Επάρχου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση του νησιού από την Περιφερειακή Αρχή.