4 Σεπτεμβρίου 2022

Ερντογάν: Ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας Να «θυμηθούν τη Σμύρνη» καλεί ο Τούρκος πρόεδρος τους Έλληνες, με φόντο τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, προειδοποιώντας τους πως «το τίμημα θα είναι βαρύ» από το βήμα ομιλίας του στη Σαμψούντα.

Να «θυμηθούν τη Σμύρνη» κάλεσε ο Τούρκος πρόεδρος σήμερα τους Έλληνες από τη Σαμψούντα, με φόντο τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, προειδοποιώντας τους μάλιστα πως «το τίμημα θα είναι βαρύ» εάν εκείνοι συνεχίσουν όσα κάνουν.

«Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας παράλληλα τους Έλληνες να ανατρέξουν στην ιστορία.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε μάλιστα, από το βήμα ομιλίας που εκφώνησε σήμερα στο πλαίσιο του Teknofest στη Σαμψούντα, πως υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο τα οποίο τελούν υπό ελληνική «κατοχή» και πως «όταν έρθει η ώρα» η Τουρκία «θα κάνει αυτό που είναι απαραίτητο» αναφορικά με αυτά τα νησιά.

«Όπως λέμε, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά, μέσα στη νύχτα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα, υπό μορφή απειλής, προειδοποιώντας μάλιστα τους Έλληνες πως «εάν πάνε πολύ μακριά» τότε «το τίμημα θα είναι βαρύ».

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρ. Τ. Ερντογάν δήλωσε σήμερα, μεταξύ άλλων: «Πρέπει να ξέρουμε καλά ποιος είναι φίλος μας και ποιος είναι εναντίον μας. Η Αμερική στέλνει όπλα στην Αλεξανδρούπολη, στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή; Στέλνει αεροπλάνα; Προσπαθεί να μας απειλήσει με τα S-300 από εκεί; Εσύ Έλληνα για κοίτα την ιστορία. Κοίτα πίσω στην ιστορία. Αν πάτε πολύ παραπέρα, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μία πρόταση για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη […] Δεν μας αφορά αν εισβάλετε στα νησιά […] Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ξέρετε, λέμε “Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”».

Με πληροφορίες από Anadolu