15 Ιουλίου 2022

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στην Σάμο

 



Το νησί μας από χθες το μεσημέρι έχει παραδοθεί στις φλόγες από φωτιά που ξέσπασε στο Παλαιοχώρι Μαραθόκαμπου. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια για τους 2 ήρωες που έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Εκφράζουμε επίσης και την ευγνωμοσύνη μας για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι πυροσβέστες, ως επί το πλείστον εποχιακοί, που επιχειρούν από νωρίς στην πυρκαγιά, καθώς και για τους εθελοντές πυροσβέστες που έσπευσαν να βοηθήσουν. 


Δυστυχώς για την κυβέρνηση το «πάθημα» των περυσινών πυρκαγιών δεν «έγινε μάθημα», η πυροσβεστική δεν ενισχύθηκε στο ελάχιστο με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του πολύπαθου, καταπράσινου νησιού μας να βρίσκεται στο έλεος της φωτιάς, με 2 περιοχές να εκκενώνονται. 

Σήμερα η Σάμος θρηνεί. Θρηνεί τις πράσινες εκτάσεις που μετατράπηκαν σε στάχτη, θρηνεί την περιουσία των ανθρώπων που γλίτωσαν από τον σεισμό, για να την χάσουν στην φωτιά. Θρηνεί δύο πυροσβέστες-ήρωες που παρέδωσαν την ψυχή τους, ο ένας μάλιστα σε μια ξένη για αυτόν χώρα, επιχειρώντας να σώσουν το νησί μας.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Σάμου