26 Ιουλίου 2022

Ο ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ . ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ; ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΗΔΗ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

Δεν πρόλαβε να σβήσει η μεγάλη φωτιά στην Βρίσα και στα Βατερά  κι ο Τριαντόπουλος και καλώς στην Λέσβο για επιτόπιες  επισκέψεις, συσκέψεις  και εξαγγελίες.

 Δεκατέσσερεις  ολόκληρες μέρες έχουν περάσει από την δική μας την φωτιά και περιμένουμε ακόμα τις σχετικές εξαγγελίες και τα μέτρα. Δυστυχώς, συνηθίσαμε στο περίμενε.

Επειδή συνήθως ερχόμαστε πάντα  δεύτεροι και τρίτοι  ξέρουμε ότι κάτι καλό θα προκύψει και για τους σεισμόπληκτους της Σάμου από αυτήν την επίσκεψη του Υπουργού στη Λέσβο.

Το έχουμε εμπεδώσει πια μετά το  παράδειγμα της Βόρειας Εύβοιας ,της Θεσσαλίας και της Κρήτης.

Όμως το παράπονο , παράπονο γιατί μας θεωρούν και μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Βλέπετε εμείς δεν έχουμε ούτε καν Πιπίνι...(ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού)



Μέτρα και αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ

Το πρωί της Τρίτης ο Χ. Τριαντόπουλος θα μεταβεί στα μέτωπα και θα έχει σύσκεψη με την πολιτική προστασία και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου
Οριζόντια μέτρα άμεσης βοήθειας προς όλους τους πληγέντες ιδιώτες και επαγγελματίες, από την πυρκαγιά στη Λέσβο και αποζημιώσεις για τυχόν «διαφυγόντα έσοδα», όλα κατά τα πρότυπα των αποζημιώσεων που δόθηκαν στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Πεντέλη, θα ανακοινώσει την Τρίτη 26 Ιουλίου από το νησί το οποίο επισκέπτεται, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος.


Αυτό σημαίνει ότι πριν από την πλήρη καταγραφή των ζημιών, θα ανακοινωθούν αποζημιώσεις που θα δοθούν οριζόντια, σε ένα πλαίσιο άμεσων μέτρων ανακούφισης των πυροπαθών. Ο υφυπουργός, ο οποίος συζήτησε τη λήψη μέτρων και με το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη που βρέθηκε την Κυριακή στο μέτωπο της φωτιάς στο Σταυρό, θα προσγειωθεί στις 7 το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του αμέσως μετά θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές των Βατερών, της Βρίσας και του Σταυρού. Στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο κτήριο της Περιφέρειας και στις 2.30 το μεσημέρι σε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί ο κ. Κουτουλάκης θα παρουσιάσει από την πλευρά του το μέγεθος των ζημιών.
Στη σύσκεψη αυτή έχουν κληθεί και φορείς όπως το Επιμελητήριο Λέσβου προκειμένου να αναδειχθεί το μέγεθος των ζημιών που έχουν υπάρξει. Ο κ. Τριαντόπουλος έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με εκπροσώπους του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος χωρίς να αποκλείονται άλλες συναντήσεις.