1 Ιουνίου 2022

Η ΜΕΝΔΩΝΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ. ΣΤΗΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΣΑΜΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΤΕ; ΠΟΤΕ;



 Στην Λέσβο θα βρεθεί το διήμερο 1 και 2 Ιουνίου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη το απόγευμα η υπουργός θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, αργότερα θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Μυτιλήνη Στρατή Κύτελη. 

Στις 7.30 το απόγευμα η Υπουργός θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη. Ας σημειωθεί πως η αυτή θα πραγματοποιηθεί την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας.



Την Πέμπτη το πρωί το πρόγραμμα της κ. Μενδώνη περιλαμβάνει αυτοψία στο Κάστρο της Μυτιλήνης, στο Βελιδέ Τζαμί και τον Άγιο Θεράποντα .Μετά το μεσημέρι η Υπουργός θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Μηθύμνης Χρυσόστομο, με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρο και με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνη Ιάκωβο.

Πριν αναχωρήσει για την Αθήνα η κ. Μενδώνη θα επισκεφθεί την Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης, το Υδραγωγείο της Μόριας και τα Μουσεία Θεοφίλου και Τεριάντ.