24 Μαΐου 2022

Τουρκία: Τουριστική καμπάνια με την ονομασία «Turkaegean» – Ελληνικές αρχαιότητες και μπουζούκι Ο «τουρκικός ΕΟΤ» συνεχίζει και φέτος την προκλητική καμπάνια αλλάζοντας το όνομα του Αρχιπελάγους προκειμένου να προσελκύσουν τουρίστες
Σε μια προσπάθεια να καθιερώσουν τον όρο «τουρκικό Αιγαίο», η Τουρκία επιμένει και φέτος στην τουριστική καμπάνια με την ονομασία «Turkaegean».

Η Άγκυρα σε μια ακόμα προσπάθεια να οικειοποιηθεί το Αιγαίο Πέλαγος βάζει τον όρο «τουρκικό Αιγαίο» στον οποίον μάλιστα βασίζει και τη φετινή τουριστική καμπάνια της χώρας για τις μικρασιατικές ακτές.

Τα δυτικά παράλια της Τουρκίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη Σμύρνη, την Έφεσο, το Αϊβαλί, την Πέργαμο και πάμπολλες γνωστές ιστορικές περιοχές με πλούσια ελληνική ιστορία, αποτελεί μία από τις επτά μείζονες περιφέρειες της χώρας.

Μέχρι σήμερα η επικρατούσα ονομασία της ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου». Πλέον όμως χρησιμοποιείται ο όρος «Turkaegean» στα αγγλικά, «Turkiye Egéene» στα γαλλικά, «Türkische Ägäis» στα γερμανικά, δηλαδή «Τουρκοαιγαίο».