25 Μαΐου 2022

Ρουσφετολογικά οι χρηματοδοτήσεις δήμων για πυροπροστασία; Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μεταξύ των δημάρχων και όλων των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο χειρισμός και η κατανομή των χρηματοδοτήσεων στους δήμους για πυροπροστασία , από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ακόμη και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων , Δημήτρης Παπαστεργίου , ο οποίος είναι σε στενή « γραμμή» με το υπουργείο κατήγγειλε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ τόσο τον παντελή αποκλεισμό από τη χρηματοδότηση δήμων που έχουν δάση αλλά και τα χαμηλότατα ποσά που δίδονται.
« Πάλι δήμοι έχουν μείνει εκτός λίστας» είπε .
Ο κ. Παπαστεργίου ευθέως ζήτησε η χρηματοδότηση να γίνεται πλέον από το καθ΄ύλην γι αυτό το θέμα υπουργείο που έχει συσταθεί , το Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και μ΄ένα « σωστό αλγόριθμο» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερα καταγγελτικός ήταν ως προ το ύψος της χρηματοδότησης που λαμβάνουν οι δήμοι σε σύγκριση με τις τεράστιες ευθύνες και το ρόλο που τους έχουν ανατεθεί ως προς την πυροπροστασία.
Ανάφερε δε ως παράδειγμα το δικό του δήμου , ο οποίος είπε , ενώ « έχει έκταση 619 τχλμ πήρε μόνο 50.000 ευρώ».
ΠΗΓΗ https://news-ta.gr/